KapcsolatRólunk
MagántanárokInformatika Érettségi

FilaMass Academy

3D Nyomtatás és az FDM alapjai

Belevágnál a 3D nyomtatásba és megismernéd az FDM technológiát? Egyedülálló tanfolyamunk segít neked mindebben!
Akár 3D nyomtató vásárlással is!

Vágj bele velünk!


Szeretnél hobbi szinten belekóstolni a 3D nyomtatás világába? Te is hasznos, személyre szabott cuccokat szeretnél készíteni az otthonod kényelméből? Netán van valamilyen világmegváltó ötleted, amihez szükséged lenne prototípusokra?

A FilaMass Academy elhozta számodra azt a tanfolyamot, ami minden ötleted megvalósításában segíthet! Legyen szó hobbibarkácsolásról, csináld-magad projektekről, kreatív ajándékokról, vagy esetleg valamilyen komolyabb tervekről. Fektesd le velünk a 3D nyomtatás-, modellezés-, FDM technológiák alapjait, és valósítsd meg álmaid projektjét!

6+

évnyi

tapasztalat

40+

sikeres

ipari projekt

9

témakörre

bontott tananyag

6+

órányi

videólecke

300+

oldal

írott jegyzet

Opcionális

3D nyomtató

vásárlással

A tananyag


#

Egy szó az AlgoGrind csapatától

A tanfolyam indulásakor az AlgoGrind csapata pontosan abban a cipőben járt, mint Te, kedves érdeklődő.

Érdekelt minket a 3D Nyomtatás és az eköré felépülő teljesen új tudományterület, viszont az érdeklődés mögött tényleges tudás, gyakorlat sajnos nem volt. A tanfolyam keretében könnyedén el tudtuk sajátítani azt a tudást, ami szükséges volt ahhoz, hogy magabiztossággal tudjunk megvalósítani régóta tervezgetett otthoni barkácsolós projekteket, vagy sikerrel dobjunk össze használati tárgy prototípusokat.

A technológia a legváratlanabb helyzetekben is hasznosnak bizonyult: videó készítése közben sikerült eltörnünk egy rugós telefontartó műanyag részét. A megszerzett tudásnak hála pár óra múlva kész is volt a frissen nyomtatott, megjavított változat. Érintőceruza USB csatlakozóval ellátott tolltartója hasonló sorsra jutott. Modellezés, szeletelés, nyomtatás, finomhangolás, és már kész is az új darab! Szeretnél díszeket a karácsonyfára? Jó hírünk van: innentől nyomtathatod is őket!

Már lassan novellát írtunk, és még csak 1 hét projektjeit (se) foglaltuk össze!
Nézzük is meg, a FilaMass hogyan építi fel a mindehhez szükséges tudást:

#

1. fejezet - A technológiák bemutatása

Először letisztázunk pár alapfogalmat, ami elengedhetetlen lesz a további tanulmányaidhoz. Megtudod mi is az az additív technológia, hogyan alakult ki pontosan, illetve bemutatásra kerülnek olyan jelenleg ismert és használt eljárások, mint például az FDM, SLA, DLP és PolyJet.

#

2. fejezet - Az FDM eljárás bemutatása

Megismerheted, hogy pontosan mi is az a szálhúzásos technológia, rétegről rétegre történő modellépítés, síkok, tengelyek, hőmérsékletek. Ebben a fejezetben bemutatjuk neked a nyomtatók alapvető felépítését is.

#

3. fejezet - Alapszintű modellezés

Egy nyílt forráskódú, ingyenes tervező szoftverben, az első saját 3D modelleid elkészítése közben tanulhatod meg a modellezés alapjait! A fejezet során elsajátíthatod a nyomtatáshelyes tervezés alapelveit, illetve megtudod, hogyan kell exportálni az elkészített modelleket, hogy azok a nyomtatási munkálatokhoz is megfelelőek legyenek.

#

4. fejezet - A szeletelés megismerése

Ebben a leckében mindent megtudhatsz, amit a szeletelésről tudnod kell. Szóba kerülnek az STL fájlformátumok, a G-Code, és az, hogy miért is van ezekre szükség a nyomtatás kapcsán. Végezetül a CURA szeletelő program segítségével előkészítheted nyomtatásra az első tárgyadat!

#

5. fejezet - Alapanyagok

Hogyan válasszak megfelelő alapanyagot? Mik az alapanyagok legfontosabb tulajdonságai? Milyen elterjedt filament típusok vannak a piacon? Újrahasznosítás, mire figyeljek? Ne aggódj, a fejezet keretében minden ehhez hasonló kérdésed válaszra lel!

#

6. fejezet - A nyomtató felépítése és elindítása

Minden kész a nyomtatáshoz! Először megmutatjuk egy alap FDM technológiájú nyomtató felépítését, majd ezután végigkísérünk egy teljes nyomtatási folyamaton a szál behúzásától a nyomtatott tárgy eltávolításáig. Ne aggódj, a leckét a bemutató videónak és a részletes ábráknak köszönhetően akár nyomtató nélkül is könnyen követheted!

#

7. fejezet - A nyomtatási folyamat

A fejezetben fejest ugrunk a technikai részletekbe: megtudhatod, hogy a nyomtatás folyamán pontosan mi történik a különböző gépalkatrészek szemszögéből, külön kitérve a filamentre, a nyomtatófejre és a léptető motorokra.

#

8. fejezet - Hibaanalízis és utómunkálatok

Sajnos a nyomatási folyamat során előfordulhatnak hibák. Ebben a leckében bemutatjuk a tervezéssel, nyomtatással kapcsolatos hibákat, kitérünk a nyomtató és termékhibákra, valamint esetleges felhasználói problémákra. Teljesen külön videót szenteltünk az utómunkálatok megismertetésére, hogy a homokszórás, a perzselés, a reszelés, és a festés művészete se legyen ismeretlen számodra!

#

9. fejezet - Kitekintő

A tanfolyam zárásaképp egy kitekintőbe gyűjtöttük össze számodra a leghasznosabb forrásokat és a legérdekesebb technológiai újdonságokat. A legjobb modellgyűjtő oldalak bemutatásától kezdve, a különleges FDM nyomtatókon át, egészen a szkennelésig mindent megtalálhatsz itt!

Csatlakozz ma, hogy tiéd legyen a jövő technológiája!

Csomagjaink


Válaszd ki a számodra megfelelő csomagot, és láss neki még ma a tanulásnak!

Tanulói csomag
 

 • Hozzáférés az összes leckéhez

 • 6+ óra videó

 • 300+ oldal jegyzet, ábrákkal

 • Tesztek és kvízek

 • Online segítségnyújtás

 • FilaMass közösségi tagság

60 325 Ft

Jelentkezés

Ne maradj le!


A 3D nyomtatás egyre gyorsabban terjed, mert kényelmes, hasznos, és szimplán menő. A kedvenc YouTube-redtől kezdve a szomszédon át a nagymamádig lassan mindenki ezt csinálja - najó lehet még túlzunk, de eljön az az idő :)

Csatlakozz ma, hogy Tied legyen a jövő technológiája!

A regisztrációval azonnali hozzáférést kapsz:

Legfontosabb témaköröket átfogó tananyagokhoz és jegyzetekhez

Lebilincselő videó előadások-
és interaktív gyakorlatokhoz

Korlátlan hozzáférés
az összes leckéhez és a platformhoz

Tanárok


Dobóczi Zsolt

FilaMass Academy

Dudás Mihály

FilaMass Academy

Zorics Richárd

FilaMass Academy

Kérdések és válaszok


Valamit pontosabban szeretnél tudni? Nem probléma! Nézd meg megtalálod-e a kérdésedre a választ!

Milyen hosszú a tanfolyam?

A tanfolyam 9 leckére van tagolva, aminek a keretében 6+ órányi, bármikor visszanézhető videoanyagot találhatsz, illetve minden leckéhez részletes írásos jegyzet tartozik, ábrákkal, magyarázatokkal.
Az előfizetett felhasználók számára a FilaMass csapata online segítségnyújtást is vállal, amennyiben valahol elakadnál, vagy valami netán nem lenne kellően világos számodra!

A tananyag tartalmának elsajátítása teljes mértékben a te tempódtól függ, illetve, hogy mennyire részletesen szeretnél elmerülni a kínált anyagokban.

Milyen eszközről érem el a tananyagokat?

A tanfolyamot bárhonnan eléred; legyen az telefon, tablet, laptop vagy asztali számítógép!

Szükséges valamilyen előzetes tudás a tanfolyamon való részvételhez?

A FilaMass csapata kifejezetten úgy építette fel a tananyagot, hogy az bárki számára, bármilyen előzetes tudás nélkül is megfelelően érthető legyen. Így tehát a képzés elkezdéséhez és elvégzéséhez, nem szükséges semmilyen alaptudás.

Van szükségem bármilyen plusz eszközre a képzés elvégzéséhez?

Mivel ez egy online tanfolyam, így a tanfolyam elvégzéséhez mindenképpen szükséged van egy számítástechnikai eszközre, amin keresztül tanulni tudsz. Szerencsére az Algogrind Oktatási Platformon levő tananyagokat mind laptopról, mind táblagépről, mind a mobilodról kényelmesen elérheted!

Mivel a tanfolyam során nem csak a 3D nyomtatáshoz kapcsolódó technológiákat, hanem magának a 3D nyomtatásnak a folyamatát is érintjük, így ezen feladatok tesztelését egy saját 3D nyomtatón lehet a legkönnyebben megvalósítani. Ennek ellenére a tanfolyam elvégzéséhez nem szükséges egy saját 3D nyomtató.

Meddig férek hozzá a tananyaghoz?

A jelentkezés után legalább 1 évig férhetsz hozzá a leckék anyagához, és ez idő alatt minden frissítést és bővítést szintén automatikusan, ingyenesen odaadunk neked.

Haladó tudással is érdemes belekezdenem a tanfolyamba?

Bár a tanfolyam elsősorban kezdőknek szól, haladóbb szintű témák is megemlítésre kerülnek, így szinte biztos, hogy még így is tudunk neked valami újat mutatni!

Mi az a FilaMass Közösség?

Szeretnénk egy zárt közösséget létrehozni, ahol a FilaMass oktatását igénybe vett hallgatók tudják egymást segíteni, tapasztalatot megosztani, illetve a FilaMass Academy kollégái tudnak számukra segítséget nyújtani.

A csoportban az additív technológia friss kutatási és fejlesztési cikkeit is megosztjuk, továbbá a témakör eseményeire is felhívjuk a figyelmeteket a naprakész tudás érdekében. Későbbiekben szeretnénk előnyöket is nyújtani a csoporttagoknak, akár munka vagy kedvezmények formájában.

Hogyan kerül kiszállításra a 3D nyomtató?

3D Nyomtató kizárólag a "Tanulói csomag + 3D Nyomtató" névvel ellátott tanfolyamhoz jár!

Partnerünk (FilaMass Zrt.) a regisztrációkor megadott email címen felveszi veled a kapcsolatot, hogy a szállítással kapcsolatos részleteket rögzíteni tudja. A megerősítést követően a csomag feladásra kerül, és vagy Foxpost házhozszállítással, vagy a megadott Foxpost csomagpontra kerül kézbesítésre.

Bármilyen kérdésed van, vedd fel velünk, vagy a FilaMass Zrt.-vel a kapcsolatot!

Mivel nyomtat a 3D nyomtató?

Az Ender 3-as 3D nyomtató filamentel dolgozik, melyből egy nyomtatásra elegendő a nyomtató vásárlásához jár. A további nyomtatásokhoz szükséges filamentet a diáknak külön kell vásárolnia.

Hogyan tudok fizetni?

A képzés esetében lehetőséged van választani az OTP SimplePay online fizetés, illetve banki átutalás között. A fizetési űrlapot a fiókregisztráció befejeztével kell kitölteni.

Banki átutalás során a számlán feltüntetett sorszámot a közleményben kérjük feltüntetni. Az utalás címzettje (név, számlaszám) szintén a számlán található.

Készpénzes fizetésre nincsen lehetőség.

Partnereink


Partnereink már kiálltak a tanfolyam minősége mellett, most rajtad a sor. Te is csatlakozol?

Filanora partner

Digitális Mérnökiroda partner

Óbudai Egyetem partner

Nehogy kifuss az időből!


A tanfolyamra érvényes kedvezmények hamarosan lejárnak!
Biztosítsd be most a helyed, és szerezd meg a korlátlan hozzáférést a tananyag minden leckéjéhez azonnal.

Tanulói csomag
 

 • Hozzáférés az összes leckéhez

 • 6+ óra videó

 • 300+ oldal jegyzet, ábrákkal

 • Tesztek és kvízek

 • Online segítségnyújtás

 • FilaMass közösségi tagság

60 325 Ft

Jelentkezés

Kapcsolat

Felkeltettük az érdeklődésed, vagy csak kérdésed merült fel valamelyik tanfolyamunkkal kapcsolatban? Írj nekünk!