KapcsolatRólunk
MagántanárokInformatika Érettségi

AlgoGrind Original

Digitális Kultúra Érettségi Felkészítő

Készülj fel velünk a digitális kultúra közép-, vagy emelt érettségire,
egy modern környezetben, több száz interaktív feladattal!

Vágj bele velünk!


Az AlgoGrind digitális kultúra érettségi felkészítője elhozza neked mindenből a legjobbat: egy modern oktatási platformot amin kényelmesen tanulhatsz, valamint több száz egyedileg kidolgozott gyakorlófeladatot, amik interaktív módon segítenek a leckék elsajátításában közép-, és emelt szinten egyaránt.

A digitális kultúra tananyagunkba 8+ évnyi oktatói-, és szoftverfejlesztői tudásunkat raktuk bele, hogy minden szükséges tudást egy helyen megszerezhess nálunk. A tananyagunkban kizárólag teljesen egyedi, érettségi stílusú és nehézségű feladatokkal találkozhatsz, így még a legfelkészültebb diákoknak is garantáltan tudunk újdonságot mutatni. Az érettségi felkészítők közül egyedülállóan, egy kidolgozott emelt digitális kultúra szóbeli témakör jegyzettel és mintatételekkel is készülünk számodra!

Sikerünkről eddig 400+ elégedett emelt informatika / digitális kultúra érettségiző tanúskodik. Szeretnél Te is közéjük tartozni? 😎

400+

sikeres

érettségiző

250+

egyedi

gyakorlófeladat

30+

órányi

oktatóvideó

300+

oldal

írott jegyzet

200+

darab

rövid videó

120

óra

online oktatatás

A tananyag


Az általunk elkészített tematika mellett egy olyan átfogó tudásra tehetsz szert az összes digitális kultúra érettségin elvárt témakörben, ami nem csak a vizsgán állja meg a helyét, hanem a továbbtanulásod is megalapozza.

Te is egy mindent átfogó, de emellett lényegretörő képzésre vágysz? Itt a helyed! 👋

Középszint

#

Excel

Ismerősen cseng az FKERES, INDEX, HOL.VAN? Azt is el tudod mondani pontosan hogyan és mikor kell őket alkalmazni? Rémlik valami a nyomtatásról? Arról, hogy mikor is kell azt a bizonyos SZUMHA függvényt használni?

Jó hírünk van, ha IGEN-nel, ha NEM-mel válaszoltál a fentebbi kérdéseinkre, szinte biztos, hogy tudunk neked újdonságokkal szolgálni!

A középszintű felkészítőnket ezzel a mentalitással, és az egyik legtöbb pontot érő témakörrel, a táblázatkezeléssel kezdjük. Az alapoktól kezdve elsajátíthatod a függvények használatát, letisztázzuk pontosan mikor kell a trükkösebb függvényeket alkalmazni, valamint hogyan érdemes az érettségi feladatokat Excelben megközelíteni.

Megtanulhatod az Excel munkafüzeteidet kicsinosítani a különböző formázások és diagramok alkalmazásával, valamint megtanítunk téged hogyan legyél hatékonyabb a különböző billentyűkombinációk használatával.

A tananyagrész nem csak középszinten lát el megfelelő tudással, hanem megalapozza az esetleges továbbtanulásodat is!

#

Szövegszerkesztés

Listánkon a második kipipálandó témakör a Word, ahol a szövegszerkesztést nézzük át teljesen az alapoktól. Érdemes odafigyelned, hiszen a digitális kultúra középszintjén ez a témakör is a legtöbb pontot érők között van.

Ne aggódj, hiszen minden fontosabb szövegszerkesztési eszközt érintünk, legyen szó bekezdések formázásáról, szegélyekről, táblázatokról, tabulálásról, stílusok használatáról és módosításáról, vagy éppen képek beszúrásáról és formázásáról.

#

Prezentációkészítés

A korábbi informatika érettségihez hasonlóan, a digitális kultúra középszintű érettségin is elvárás a prezentációkészítés.

Az egyedileg összeállított feladatsorainknak köszönhetően begyakorolhatod a diaminta használatát, alakzatok / képek beszúrását és formázását, valamint animációk és áttűnések készítését.

#

Képszerkesztés, grafika

Digitális kultúrából jóval nagyobb szerepet kaptak a képszerkesztési feladatok, melyek már középszinten is megjelennek. Itt tudnod kell legalább egy vektorgrafikus-, valamint legalább egy raszteres képszerkesztőprogramot használnod.

A felkészítőnk keretében mindkét témakörre részletesen kitérünk, így megtanulhatod kezelni az Inkscape vektorgrafikus szerkesztőt, valamint a Gimp raszteres képszerkesztő programot.

#

Adatbázis-kezelés

A tanfolyamot adatbázis-kezeléssel folytatjuk, ahol elsajátíthatod az SQL nyelv alapjait, így garantáltan nem lehet olyan feladat, ami kifog rajtad!

Fontos, hogy a tanfolyam során elsősorban az Access SQL tervezőjét használjuk (nem pedig az Access lekérdezéstervező rácsát), ugyanis a tudás így könnyedén átültethető az emelt szintű érettségi feladataiba, és további tanulmányaidba.

Annak ellenére, hogy a fókusz az SQL nyelv használatán van, az Access lekérdezéstervező rácsának használatát is bemutatjuk, valamint a feladatok és megoldásaik kompatibilisek ezzel a megközelítéssel is (bár fogadni merünk, hogy jobban meg tudjuk veled szerettetni az SQL-t 😉).

Jó szokásunkhoz híven, egy érettségi mintára készített adatbázison élesítheted tudásodat, több, mint 100 gyakorlópélda segítségével a legkülönfélébb témakörökben.

#

Programozás

Ne feledd, digitális kultúrából a programozás középszinten is kötelező eleme az érettségi feladatsornak! Így az adatbázis-kezelési alapok elsajátítása után Python programozással folytatjuk a tanfolyamot, amire a PyCharm fejlesztői környezetet használjuk.

Egészen az alapoktól indulunk: adattípusok, változók, felhasználói adatok, vezérszerkezetek (elágazások, ciklusok), majd haladunk az összetettebb témakörökig: egyszerű programozási tételek, fontosabb függvények működése, modulok használata.

Ugye száraznak hangzanak ezek a témakörök? Mi mindent megteszünk, hogy ne csak végigrágd magad az anyagon, hanem élvezd is a programozást: több száz feladat kíséri végig a tudásod fejlődését, ahol nem csak érettségi-szerű, hanem játékosabb feladatokkal is megbírkózhatsz.

Ha esetleg már most a keményvonalasabb programozás érdekel, igyekeztünk ebbe a témakörbe is bőven belecsempészni olyan információmorzsákat, ami remélhetőleg nemcsak kielégíti kíváncsiságod, de továbbtanulásod is megkönnyíti.

Emelt szint

#

Adatbázis-kezelés

Emelt szintű felkészítőnket adatbázis-kezeléssel kezdjük, aholis kötelező az SQL nyelv használata. A tanfolyam során MariaDB-t használunk phpMyAdmin grafikus felülettel, de természetesen minden feladat / lekérdezés MySQL kompatibilis.

Már a telepítéstől kezdve segítünk neked, amit követően részletesen bemutatjuk a kezelői felület fontosabb részleteit. Megtanulhatod hogyan tudsz adathalmazokat beimportálni, lekérdezéseket futtatni, táblaszerkezeteket átnézni, adatkapcsolati ábrát megjeleníteni.

A lekérdezések teljesen az alapoktól vannak felépítve, így nagy részletességgel megyünk végig az összes fontosabb kulcsszón, függvényen, a - tapasztalatok alapján - kifejezetten sok problémát okozó csoportosítás és összesítő függvények témakörén.

Természetesen nem maradhatnak ki a többtáblás lekérdezések, a különböző allekérdezés-típusok, és az SQL utasítások segítségével történő tábla-, és adatmanipuláció sem.

A tudásodat gyakran emelt szintű érettségin túlmutató témakörökkel bővítjük, hogy stabilabb alapismereteiddel magabiztosabban oldj meg gyakran problémás feladatokat, illetve, hogy az egyetemi tanulmányaidat kellően megalapozhasd.

#

Programozás

Következő témakörünk keretében a Python programozásba ugrunk fejest. Najó, azért annyira nem ugrunk fejest, sokkal inkább a partról elkezdünk besétálni a mélyvízbe, amíg végül gyorsúszásban nem haladunk.

Itt is minden témakört az alapoktól építünk fel, nehogy kimaradjanak kulcsfontosságú részletek. A bevezetőnk keretében átvesszük az adattípusokat, vezérszerkezeteket (elágazások, ciklusok), valamint a fontosabb függvényeket.

Az emelt szintű témakörök keretében belevetjük magunkat az összetettebb programozási tételekbe, megtanulhatod hogyan hozz létre saját függvényeket, mi az a rekurzió, hogyan érdemes a fájlokat kezelni és adatokat beolvasni, milyen adatszerkezeteket érdemes használni az érettségi egyes típusfeladatainál, és még sok minden mást...

#

Weblapkészítés

Amikor már kellő programozási alapismeretekkel rendelkezel, áttérünk a weblapkészítésre, ahol HTML és CSS nyelvek segítségével csiszoljuk simára a webfejlesztői tudásodat.

Mondani kell még, hogy itt is számos egyedi feladatsorral tesztelheted tudásodat?

#

Excel

Az érettségin meghozott döntésedtől függően a táblázatkezelés az érettségi pontok jelentős részét teheti ki, így a középszinten is elsajátítható információkat kiegészítjük olyan emelt szinten használatos függvényekkel és feladatokkal, amik gyakran előfordulhatnak a digitális kultúra érettségiben.

Ide tartoznak például az adatbázis-kezelő függvények, feltételes formázás, elnevezett tartományok, és sokszorosan egymásba ágyazott függvények.

#

Word, PowerPoint, Képszerkesztés

Szintén kiegészítettük emelt szinten a Word, PowerPoint, Képszerkesztés (vektorgrafikus és raszter) témaköreit körlevélkészítéssel, haladóbb szintű és összetettebb feladatokkal, eszközhasználattal.

Ha esetleg hadilábon állsz ezekkel a témakörökkel ne aggódj, mindent olyan módon alakítottunk ki számodra, hogy a tudásod akár a nulláról is felépíthesd.

#

Szóbeli érettségi

Az emelt digitális kultúra érettséginek nincsen vége a sikeres írásbeli vizsgával, ugyanis itt pár héttel később egy megújult szóbeli keretében ismét bizonyítanod kell.

Mi minden emelt szintű témakört alaposan kidolgoztunk számodra, hogy neked már csak a tanulással kelljen foglalkozni. Az írott jegyzeteink bőven elegendő információval látnak el, hogy az elméleti és gyakorlati részét is sikeresen teljesítsd a szóbeli vizsgának!

Ezen kívül átbeszéljük, hogyan érdemes egy szóbeli feleletre gyakorolni, miként struktúráld válaszaidat, és hogy mire érdemes figyelned.

Közép- és emelt szint

#

Gyakorlás

Tanulásod zárásaképp nincs más hátra, mint gyakorolni!

Az online oktatással egybekötött tanfolyamunkon a közös feladatmegoldásokon kívül egy próbaérettségit is biztosítunk. Itt mindenki a tudásszintje felmérésre kerül, és ez alapján személyre szabott javaslatokat adunk arra, hogyan hozd ki magadból a legtöbbet az érettségi alkalmával, milyen esetleges hiányosságokra érdemes koncentrálnod a hátralevő időben.

Tetszik a felkészítőnk? Ne habozz a jelentkezéssel, ugyanis az oktatás helyei gyorsan betelnek! A csomag kiválasztása után válaszd ki a csoportodat, és fejezd be a jelentkezést a helyed bebiztosításához.

Reméljük hamarosan találkozunk! 😊

Oktatás mesterfokon

A 2025 májusi érettségi felkészítőre egy kis újdonsággal készülünk számodra, ugyanis az oktatással egybekötött képzésünket Popper Viktorral digitaliskultura-erettsegi.hu karöltve tartjuk, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudd kihozni magadból!

Viktor 120 óra oktatás keretében teljesen az alapoktól fogja felépíteni az érettségihez szükséges tudásod, míg az e-learning anyag keretében elmerülhetsz a legapróbb részletekig az egyes témakörökben.

Miért is Viktorra esett a választásunk? Nagyon egyszerű! Végtelenül türelmes, laza, gyakorlatias és rendkívül sok tudással és tapasztalattal rendelkezik digitális kultúra felkészítés terén. Órái során mindig arra törekszik, hogy a diákok ténylegesen átlássák és megértsék az érettségin előforduló típusfeladatok megoldásának teljes folyamatát. Ha egy mindenre kiterjedő mesterkurzusra van szükséged, akkor biztosan itt a helyed!

Csomagjaink


Válaszd ki a számodra megfelelő csomagot, és kezd el mihamarabb a felkészülést!

Emelt szint

Emelt Digitális Kultúra
E-Learning Felkészítő

 • Korlátlan hozzáférés az e-learning tananyaghoz

 • 30+ óra előre felvett oktatóvideó

 • Egyedi gyakorlófeladatok

 • Kidolgozott szóbeli témakörök

 • Írott jegyzet

 • Emelt szinten

78 000 Ft

66 300 Ft

Jelentkezés

- Oktatás -
Emelt Digitális Kultúra
Mesterkurzus

 • 120 óra online oktatás

 • Érettségi típusfeladatok megoldása

 • Teljesen az alapoktól a komplex problémákig

 • Visszanézhető videók

 • Korlátlan hozzáférés az e-learning tananyaghoz

 • 30+ óra előre felvett oktatóvideó

 • Egyedi gyakorlófeladatok

 • Kidolgozott szóbeli témakörök

 • Írott jegyzet

 • Emelt szinten

66 300 Ft + 3 500 Ft / óra

Jelentkezés

Középszint

Közép Digitális Kultúra
E-Learning Felkészítő

 • Korlátlan hozzáférés az e-learning tananyaghoz

 • 25+ óra előre felvett oktatóvideó

 • Egyedi gyakorlófeladatok

 • Írott jegyzet

 • Közép szinten

65 000 Ft

55 250 Ft

Jelentkezés

Ne maradj le!


Kész vagy tehát, hogy a segítségünkkel küzdj meg a digitális kultúra érettségivel?
Készüljünk fel együtt és nyisd meg a benned rejlő teljes potenciált!

A jelentkezés után hozzáférést kapsz:

Teljes követelményt átfogó tananyagok-
és forrásokhoz

Lebilincselő videó előadások-
és interaktív gyakorlatokhoz

Korlátlan hozzáférés
az összes leckéhez és a platformhoz

Rólunk mondták


Nézd meg mit mondtak rólunk a korábbi emelt informatika érettségi felkészítőnk diákjai:

Tamás

Szeretném megköszönni, hogy ilyen összeszedetten raktad / raktátok össze az anyagot. Külsősként, közel 30 évesen fogtam neki (informatikai területen dolgozok), egy hétvégém volt rá. De a videókkal sikerült (a prog rész ment, mert napi szinten C#-ban kódolok) könnyedén megcsinálni az első 3 részt is.

Egy pillanatig sem bántam meg, hogy előfizettem az oldalon!!

Esztella

Megmondom őszintén, az első online kurzusom volt a tiétek, így sok aggodalom és bizonytalanság volt bennem (főleg egy egyetemet már kivégzett, pár éve dolgozó felnőttként), de a lehető legpozitívabb csalódás ért. Mondhatni állandóan beteg voltam a felkészítő ideje alatt, ennek ellenére hihetetlenül élveztem a tanulást veled és a többiekkel, hisz a kötelező körökön felül sok olyan tudást is kaptunk, amely nem szerves része az érettséginek.

Külön kiemelném a mérhetetlen türelmedet, és hogy bármit szívesen elmagyarázol több szemszögből is a lehető legnagyobb alapossággal. Engem személy szerint meglepett, hogy órák után is még foglalkoztál velünk, ha igény volt rá, sőt, a plusz egy érettségi átbeszélős óra is egy kedves bónusz volt a részedről.

Mindez arra enged következtetni, hogy tényleg szereted, amit csinálsz és hogy fontos neked, valóban jó eredményeket érjenek el a tanulóid :) Szerintem mások nevében is mondhatom, hogy ez rendkívül motiváló nekünk, tanulóknak is!

Szóval csak így tovább! Ahogy időm, kapacitásom engedi, biztosan fel fogok még iratkozni a kurzusaitokra. Addig is sok sikert kívánok a továbbiakra!

Eszter

Véleményem a tanfolyamról pedig nagyon pozitív. Az adatbázis kezelést és a programozást is szerintem sikerült vele, illetve a sok gyakorlással kellően elsajátítanom. Nálunk az iskolában nem igazán tudtak minket felkészíteni, ezért döntöttem a tanfolyam mellett és egy nagyon jó döntés volt, hiszen az előző évi érettségiket a végére már szinte hibátlanul meg tudtam csinálni.

Még egyszer köszönöm!

Huba

A mai nap volt az emelt szintű informatika érettségi szóbeli része, mellyel véglegesen megszűnt a nyugtalanságom a vizsga iránt.

A gyakorlati vizsgát 80%-os eredménnyel (sajnos egy kis hibán csúsztam el programozásnál, amelyet túlságosan ki akartam javítani), míg a szóbeli részét maximum 1-2 pont veszteséggel zártam.

Így végül összesítettben 84%-os eredményre lehet számítani. Mivel én csak 10.es vagyok ez az eredmény hatalmas előnyt fog jelenteni társaimmal szemben, nagyban megnöveltem az esélyemet egy neves egyetemre bejutáshoz.

Ezt részben a Te/Ti általatok összeállított oktatóanyagnak köszönhetem. A munkátokat talán a "precíz" illetve "részletes" jelzőkkel tudnám a legjobban jellemezni.

Örülök, hogy a Ti kurzusotok mellett döntöttem.

Tibor

Tanárként felismerem a segítőkész embereket. Áron személyében egy teljesen segítőkész, türelmes és hozzá értő személyt ismertem meg.

Ha biztos tudást szeretnél egy hozzáértő embertől, korrekt árakkal, megfelelő helyen jársz.

Éva

Az én véleményem olyan szemszögből van nézve, mint aki nem foglalkozott 2 éve office programokkal az informatika órákon, soha nem találkozott adatbázis kezelő programmal és idén csak programozott (azt is főleg grafikus felületekkel a középpontban pythonban).

Őszintén szólva nekem nagyon tetszett és nagyon hasznosnak találtam ezt a felkészítőt. Érthető, követhető volt a magyarázat, nem volt túl gyors, így volt időm megemészteni a számomra teljesen új információkat. Ha volt bármilyen kérdés / probléma, akkor mindig meg lett beszélve.

Nagyon jó volt, hogy közösen oldottuk a feladatokat, mert így rá voltam "kényszerítve", hogy foglalkozzak aktívan a tananyaggal / gyakoroljak.

László

Ezúton szeretném megköszönni a felkészítést.

A programozás része is a kurzusnak nagyon hasznos volt. Én már korábban foglalkoztam Pythonnal, viszont sok olyan praktikát és lehetőséget mutattatok, amit nem ismertem és fontosak voltak.

Kifejezetten pozitív hogy SQL-ben írtunk lekérdezéseket, hiszen ez tette lehetővé, hogy az adatbázis kezelések 7-es, 8-as feladatait és az allekérdezéseket nagyobb nehézség nélkül megoldjuk.

Összességében kurzusról az a véleményem, hogy nem csak az érettségi szempontjából volt kielégítő. Örülök, hogy megtaláltalak titeket, és ajánlani fogom ismerőseimnek is. A kurzus segítségével el tudtam kezdeni webalkalmazások készítésének tanulását. A ti kurzusaitok véleményem szerint könnyen érthetőek, a weboldal letisztult és átlátható. Élmény volt rajta tanulni.

Balázs

A tanfolyamon én jól éreztem magam és sokkal jobban megértettem az anyagot mint fakton. A feladatok az online oldalon nagyon hasznosak és jó hogy az órákon a diákok is be vannak vonva a feladatmegoldásba.

Tanárok


Popper Viktor

AlgoGrind

Óvári Áron

AlgoGrind

Kérdések és válaszok


Regisztráció előtt ajánljuk figyelmedbe az alábbi gyakran ismételt kérdéseket, így egy pontosabb képet tudsz kapni a teendőidről, valamint, hogy az oktatás során mire kell számítanod.

Online oktatás

Mi a különbség az "Online" és az "E-Learning" tanfolyamok között?

Az "Online" érettségi felkészítőnkhöz 120 órányi online oktatás tartozik. Ennek a keretében minden témakörön kiscsoportos oktatás keretében haladunk végig.
Mivel az oktatások kiscsoportos formában zajlanak, lehetőség van az összetettebb problémák részletesebb kifejtésére, lépésről lépésre való levezetésre, illetve plusz gyakorlásra ellenőrzött házifeladatokon keresztül.
Az oktatás rendkívül hasznos tud lenni, hiszen így egy fix tempóban halad az egész csoport egy gondosan felépített tematika mentén. Természetesen van lehetőséged kérdezni, és kiscsoportos oktatás lévén nem csak ebből, hanem akár mások kérdéseiből is nagyon sokat tanulhatsz.

Az "E-Learning" felkészítők keretében nincsenek online órák. Korlátlan hozzáférést kapsz a digitális kultúra felkészítő teljes anyagához, viszont a felkészülés innentől a te kezedben van; a tanulási idődet te osztod be.

Milyen hosszú a tanfolyam?

Emelt szinten a tanfolyam 120 óra online oktatást foglal magába, 60 darab oktatási alkalmon keresztül. Minden héten 2 darab, 2 órás alkalom van (hétfő és péntek 18:00 - 20:00-ig). Az első alkalom 2024. október 16. (szerda).

A tanfolyam ezen kívül 30+ óra videót, rengeteg önállóan megoldható feladatot és jegyzetet foglal magába. Középszinten kevesebb témakörrel fogsz találkozni mint emelten, így értelemszerűen a tananyag elsajátításához szükséges idő is picit rövidebb. Az online oktatás önmagában nem váltja ki az önálló gyakorlást és az órákra való felkészülést!

Figyelem! Az "Online" tanfolyamaink esetében a leckék az oktatással párhuzamosan kerülnek megnyitásra! Ez azt jelenti, hogy a regisztrációkor hozzáférésed lesz az első 3 leckéhez, viszont a további leckék az első oktatási részlet befizetésével kerülnek csak megnyitásra.

Mikor van az első tanóra?

Az első tanóra 2024. október 16. (szerda), utána rögtön október 18. (péntek) a második alkalom. Innentől az érettségiig bezárólag (pár munkaszüneti naptól eltekintve) minden héten ugyanezeken a napokon találkozunk.

Az órák mindig 18:00-20:00 között kerülnek megtartásra.

Hogyan tudok jelentkezni?

A tanfolyamra jelentkezés menete egyszerű: első lépésben a regisztrációs díjat fizeted ki, amivel a regisztráció pillanatában hozzáférsz az e-learning anyag első 3 leckéjéhez. Az oktatás díját (3500 Ft / óra) havi bontásban fizeted, az első részletet az oktatás kezdete előtt kell rendezned, ezzel együtt az összes e-learning lecke is megnyitásra kerül.

Hogyan történik a fizetés?

Első lépésben a regisztrációs díjat fizeted ki, majd az oktatás díját ami kedvezményektől függetlenül mindig 3500 Ft / óra - havi részletekben tudod fizetni. Az első részlet fizetésével kapcsolatban az oktatás kezdete előtti héten keresünk.

Tudok részletben fizetni?

Igen, az "Online" oktatással egybekötött felkészítőinken elérhető részletfizetés, sőt ez az alapértelmezett fizetési forma. Amennyiben a tanfolyam teljes díját egy összegben szeretnéd kifizetni, kérlek jelezd ezt számunkra külön a vásárlás előtt.

A leckékhez mikor férek hozzá?

A regisztráció után az első 3 leckéhez azonnal hozzáférsz, majd az oktatás kezdetekor az összes e-learning anyag megnyitásra kerül számodra.

Hiányzás esetén mi a teendőm?

Hiányzás esetén több lehetőséged is van a pótlásra: egyrészt minden oktatási alkalom rögzítésre kerül, így azokat utólag is vissza tudod nézni. Ezen kívül az e-learning anyag videói és jegyzetei is segítenek behozni a lemaradást.

Nincsenek meg a felkészüléshez szükséges eszközeim. Mi a teendőm?

Mivel online oktatásról beszélünk, ezért a legkényelmesebb felkészülési élményhez nem mindenkinek lesznek meg a szükséges eszközei. Limitált darabszámban tudunk biztosítani az oktatással egybekötött tanfolyamunk diákjai számára (az oktatás idejéig) laptopokat.
Amennyiben erre igényt tartasz, kérlek érdeklődj a laptopok elérhetőségével kapcsolatban.

Nem látok középszintű oktatással egybekötött tanfolyamot. Mi a teendőm?

Nincsen külön középszintű oktatással egybekötött felkészítőnk. Mivel a középszintű és emelt szintű digitális kultúra érettségi anyaga nem sokban külöbözik, ezért az emelt szintű csoport bizonyos óráihoz tudsz csatlakozni. Nagyobb eltérés egyedül adatbázis-kezelés esetén van, ahol igény szerint külön tartunk szükséges mennyiségű Access órát.

Amennyiben ilyen csomagot szeretnél vásárolni, először mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot.

E-learning tanfolyamok

Milyen hosszú a tanfolyam?

Az E-Learning tanfolyam keretében a digitális kultúra felkészítő anyagát a saját tempódban sajátíthatod el. Az anyagot bár meg lehet tanulni 2 hét alatt is, ez nem javasolt, hiszen ennyi idő alatt nagy valószínűséggel nem fog megfelelően kifeljődni a programozáshoz elengedhetetlen gondolkodásmód és problémamegoldó készség.

A tanfolyam 30+ óra videót, rengeteg önállóan megoldható feladatot és jegyzetet foglal magába. A javasolt haladási tempó 2 naponta 2 óra tanulás, amivel a képzés befejezése nagyjából 40 napot vesz igénybe.

Figyelem! Az ősz során az "E-Learning" digitális kultúra felkészítő leckéi fokozatosan nyílnak meg!

A leckékhez mikor férek hozzá?

Az ősz során az "E-Learning" digitális kultúra felkészítő leckéi fokozatosan nyílnak meg.

Szeptember elejétől kezdve minden héten legalább egy új lecke nyílik meg, hogy valamilyen szinten garantálni tudjuk a rendszeres, heti tanulást az "e-Learning" formában tanuló diákjaink számára is.

Milyen eszközről érem el a tananyagokat?

A tanfolyamot bárhonnan eléred; legyen az telefon, tablet, laptop vagy asztali számítógép!

Meddig férek hozzá az online oktatási felülethez?

Az online felülethez korlátlan hozzáférést biztosítunk, azaz az érettségi után is bármeddig visszanézheted a tananyag jegyzeteit, feladatait.

Sőt! Nemcsak hogy korlátlanul hozzáférhetsz a platformhoz, hanem a tananyag minden későbbi módosítását is látni fogod! Azaz, ha új leckékkel, feladatokkal bővítjük ki a tananyagot, akkor ezekhez is automatikusan hozzáférést fogsz kapni.

Általános tudnivalók

Van ingyenes része a felkészítőnek?

Nem, ezen az oldalon a fizetős felkészítőink láthatjátok.

Ingyenes felkészítőket partner intézményekben jelenléti formában, valamint online Discord-on előre meghirdetett dátumokban szoktunk tartani, viszont ezek az itt feltüntetett tanfolyamoktól függetlenek.

Minden nyilvános alkalmat meghirdetünk a Facebook Oldalunkon, valamint az Érettségi Felkészítő Facebook Csoportunkban. Hogyha nem szeretnél lemaradni kövesd be oldalunkat és lépj be csoportunkba!

Milyen fizetési módok közül választhatok?

Az e-learning tanfolyam díja vagy az OTP SimplePay fizetési rendszeren keresztül, vagy banki átutalással rendezhető.

Banki átutalás esetén a számlán szereplő sorszámot kérjük az utalás közleményében feltüntetni.

Az "Online" érettségi felkészítők esetében a regisztrációs díj befizetésénél szintén van lehetőség a korábbi fizetési opciók közül választani, viszont az oktatás részleteit kizárólag banki átutalással lehet rendezni.

Készpénzes fizetést nem tudunk elfogadni.

Hogyan tudom a kuponomat beváltani?

A kuponodat a fizetés során fogod tudni beváltani, az erre kijelölt űrlapmezőben.

Figyelj arra, hogy a kedvezmények nem halmozhatóak, viszont mi mindig a rád vonatkozó legnagyobb érvényes kedvezményt fogjuk megadni. Figyelem! Az oktatás óradíja mindig fixen 3500 Ft, ezt semmilyen időszakos kedvezmény, kupon, vagy akció nem befolyásolja!

Szükséges bármilyen előzetes tudás a tanfolyamhoz?

Minden digitális kultúra tananyagunk teljesen az alapoktól veszi át az egyes témaköröket, így semmilyen előzetes tudásra nincsen szükséged.

A tanfolyam a 2020-as NAT szerint készít fel?

Igen, a tanfolyam a 2020-as NAT szerinti "Digitális kultúra" tárgy érettségi vizsgájára készít fel.

Figyelem! A régebbi "Informatika" tárgyból 2023 októberben lehetett utoljára érettségi vizsgát tenni. 2024-től a digitális kultúra váltotta.

Középszinten miért nincsenek kidolgozott szóbeli témakörök?

Digitális kultúrából középszinten csupán akkor kell szóbeli vizsgát tenni, hogyha a vizsgázó nem érte el az írásbeli vizsgán a 25%-ot, de legalább a 12%-ot teljesítette.

Ilyen esetre minden oktatási intézmény aki középszintű digitális kultúra érettségit szervez, saját tételsort állít össze.

Aki a felkészítőnkön részt vesz, és becsületesen készül, nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen helyzetbe kerüljön. Viszont amennyiben ez mégis megtörténne, mindent megteszünk, hogy segítsünk, és az érettségi vizsga sikeres legyen.

Eredményeink


Az évek alatt nem csak az AlgoGrind keretében készítettük fel a diákokat. Nézd meg eredményeinket, és csatlakozz Te is hozzánk!

Eduline Oktatási Portál
2022 - Informatika, 2023 - Informatika / Digitális kultúra
első, nem hivatalos érettségi megoldásai

TikTok - egyik legnépszerűbb, programozással foglalkozó csatorna vagyunk
12.000+ követő
4.000.000+ megtekintés

Discord Érettségi Felkészítők -
15+ ingyenes felkészítő biztosítása,
kérdezz-felelek egyetemistákkal

Oktatás Partner Intézményekben -
Tanfolyamok szervezése, lebonyolítása, érettségi felkészítők tartása,
számos előadás IT és továbbtanulás témakörökben

Nehogy kifuss az időből!


A tanfolyamra érvényes kedvezmények hamarosan lejárnak!
Biztosítsd be most a helyed, és szerezd meg a korlátlan ideig tartó hozzáférést a tananyag leckéihez azonnal.

01
:
23
:
45
:
58

nap

óra

perc

másodperc

Emelt szint

Emelt Digitális Kultúra
E-Learning Felkészítő

 • Korlátlan hozzáférés az e-learning tananyaghoz

 • 30+ óra előre felvett oktatóvideó

 • Egyedi gyakorlófeladatok

 • Kidolgozott szóbeli témakörök

 • Írott jegyzet

 • Emelt szinten

78 000 Ft

66 300 Ft

Jelentkezés

- Oktatás -
Emelt Digitális Kultúra
Mesterkurzus

 • 120 óra online oktatás

 • Érettségi típusfeladatok megoldása

 • Teljesen az alapoktól a komplex problémákig

 • Visszanézhető videók

 • Korlátlan hozzáférés az e-learning tananyaghoz

 • 30+ óra előre felvett oktatóvideó

 • Egyedi gyakorlófeladatok

 • Kidolgozott szóbeli témakörök

 • Írott jegyzet

 • Emelt szinten

66 300 Ft + 3 500 Ft / óra

Jelentkezés

Középszint

Közép Digitális Kultúra
E-Learning Felkészítő

 • Korlátlan hozzáférés az e-learning tananyaghoz

 • 25+ óra előre felvett oktatóvideó

 • Egyedi gyakorlófeladatok

 • Írott jegyzet

 • Közép szinten

65 000 Ft

55 250 Ft

Jelentkezés

Mi az a "digitális kultúra"?


A digitális kultúra 2024 májusától leváltja a korábban "informatika" névre hallgató gimnáziumi tantárgyat. Ez azt jelenti, hogy 2024 májusától kezdve nem lehet informatika tárgyból érettségit tenni, kizárólag digitális kultúrából.

Kapcsolat

Felkeltettük az érdeklődésed, vagy csak kérdésed merült fel valamelyik tanfolyamunkkal kapcsolatban? Írj nekünk!