AlgoGrind | Informatika Érettségi Tanfolyam

Emelt Infó Érettségi Felkészítők

Készülj fel velünk egy modern környezetben,
fiatal tanárokkal, interaktív feladatokon keresztül
az emelt informatika érettségire!

Miért érdemes velünk tanulni?


60 óra

intenzív online oktatás

200+

egyedi gyakorlófeladat

30+ óra

oktatóvideó

100+

oldal írott jegyzet

Rólunk mondták


Tanulj Online!


Online
Érettségi Felkészítő

  • Korlátlan hozzáférés az online felülethez
  • Visszanézhető oktatóvideók
  • Egyedi gyakorlófeladatok
  • Írott jegyzet
  • Teljes érettségi megoldások

65 000 Ft

29 250 Ft összesen*

Jelentkezés

* Részletfizetés nem lehetséges. Fizetés után a teljes tanfolyam azonnal elérhetővé válik.

A felkészítő tematikája


Kedves Érettségiző!

Biztosan érdekel, hogyan épül fel pontosan az informatika érettségi felkészítő tanfolyamunk, milyen technológiákkal fogunk foglalkozni az órákon, illetve milyen tudásra és trükkökre tehetsz szert, ha részt veszel képzésünkön.
Ebben a bekezdésben mindent megtudhatsz a tanfolyamról, de ha mégis valamilyen kérdés merülne fel benned, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!

Adatbázis-kezelés

A tanfolyamot adatbázis-kezeléssel kezdjük, ahol elsajátíthatod az SQL nyelv alapjait, így nem lehet olyan feladat ami kifog rajtad!
A legtöbb gimnázium, és tanfolyam, az érettségire készülés során az Access által biztosított grafikus felhasználói felületen keresztül tanítja meg az adatbázis-kezeléshez kapcsolódó feladatok megoldását.
Ez 3 fő okból szokott problémát okozni:

  • az emelt érettségiben majdnem minden évben szerepel egy feladat, ami során az érettségiző diáknak egy SQL utasítást kell értelmeznie, és kibővítenie.
  • A megszerzett tudás nem hasznosítható újra.
  • Az emelt szintű feladatok megoldása gyakran lassabb, átláthatatlanabb a grafikus felületen, mint egyszerűen megírni a lekérdezést.

A második pont különösen fontos lehet azok számára, akik ilyen irányban képzelik el az egyetemi tanulmányaikat, ugyanis a legtöbb szakon az adatbázis-kezelés a kötelező törzsanyag részét képzni. Így az itt tanultakat nem csak az érettségin, hanem az egyetemi éveid alatt is könnyen kamatoztathatod.

Ha úgy gondolod ez túl nagy falat lenne számodra ne aggódj, nem csak mi segítünk neked bármiben, hanem az általunk egyedileg készített 100+ érettségi-stílusú gyakorlófeladat is!

Programozás

Az adatbázis-kezelést követően Python programozással folytatjuk a tanulást (PyCharm IDE-ben), ahol teljesen az alapoktól (változók, elágazások, ciklusok) kezdve haladunk az összetettebb témakörökig, aminek a keretében megnézzük az érettségin használatos leggyakoribb algoritmusokokat és programozási tételeket.
A tanfolyamba oktatóink rendszeresen próbálnak belecsempészni olyan programozási tippeket és trükköket, amiket nem csak az érettségin, hanem az esetleges további tanulmányaid során is felhasználhatsz.
Mindezen felül az oldalunkon 100+ Python feladatot állítottunk össze neked, amik segítségével élvezetes lesz a gyakorlás az érettségire!

Weblapkészítés

Amikor már kellő programozási alapismeretekkel rendelkezünk, áttérünk a weblapkészítésre, ahol Visual Studio Code-ban írjuk meg a weboldalainkat, HTML és CSS nyelvek segítségével.
Az emelt szintű érettségin az évek során egyre nagyobb tendencia lett a grafikus weblapszerkesztők használatának kivezetése, és bár még rendelkezésre állnak ilyen eszközök az érettségin, rendkívül idejemúltak, és használatukkal voltaképpen semmilyen értékes tudást nem szerzünk.

Éppen ebből az okból kifolyólag - megint ellentétben sok gimnáziumi és online tanfolyammal - nálunk a diákok a weblapokat is kód írása segítségével hozzák létre.
Talán ez az egyik leghasznosabb része a felkészítőnek, hiszen manapság minden az internet és az online világ körül forog, így szerény véleményem szerint nincsen nagyon olyan programozó, akinek élete során ne kellett volna HTML és CSS kódot írnia.

Excel, Word, PowerPoint

A tanulmányaink zárásaképp ránézünk a legfontosabb, és legnagyobb problémákat okozó Excel függvényekre, beállításokra, illetve átismételjük a szövegszerkesztés és prenezentációkészítés során használt beállításokat, tudnivalókat.

Ez után nincs más hátra, mint gyakorolni!
Teljes érettségi feladatmegoldásokra számíthatsz eleinte közösen, utána egyre nagyobb önállósággal.
Az utolsó órák egyikén pedig egy próbaérettségin tesztelheted tudásod!

Reméljük hamarosan találkozunk!

AlgoGrind Online Oktatási Platform kinézete

Nehogy kifuss az időből!


Már csak...

0
:
6
:
30
:
26
nap
óra
perc
másodperc

... a tavaszindító akció végéig!

Tanáraink és fejlesztőink


Óvári Áron az algogrind tanára
PHP
Javascript
Python
CSS
HTML
MySQL
C#

Óvári Áron, 23

Full Stack fejlesztő

Hobbi szinten kezdtem bele a magánoktatásba, és elég gyorsan beleszerettem a szakmába. Rendkívül jó élmény volt, ahogy a diákjaim az általam oktatottak alapján könnyedén el tudták érni a céljaikat. Elképesztően sok kreatív emberrel találkoztam, így jó volt nézni, ahogy a tudásuk kezd kibontakozni a legkülönbözőbb projektek keretében.

Nagyon sok időt és energiát fektettem a tananyagok kidolgozásába, hogy a legújabb technikai specifikációkat már a megjelenésük másnapján oktatni tudjam a diákjaimnak. A legjobb érzés mindig az volt, amikor láttam, hogy a befektetett munka megtérült és az illető sikeresen elhelyezkedett az általa kiszemelt cégnél.

Remélem hamarosan veled is találkozhatok az egyik csoportomban!

Bernát Bertalan az algogrind tanára
Angular
React
Python
CSS
HTML
Oracle
C#

Bertalan Bernát, 23

Full Stack fejlesztő

Mindig is érdekelt az informatika világa, és már elég hamar eldöntöttem, hogy informatikus szeretnék lenni. Szoftverfejlesztésben kisebb és nagyobb nemzetközi projektek során szereztem tapasztalatot, azonban mindig jutott idő arra is, hogy szaktársaimnak vagy éppen a barátaimnak segítsek.

Mivel jelenleg is együtt dolgozok piacvezető nemzetközi vállalatokkal, így rálátok, mely területekre érdemes nagyobb hansúlyt fektetni, mik a főbb hiányosságok. Az itt megszerzett tapasztalatokat próbálom beépíteni a kurzusokba, hogy ezzel egy olyan átfogó oktatást adjunk, amely tényleg releváns szakmai tapasztalatot, ugyanakkor egy jó élményt is nyújt.

Várom a közös munkát!

Kérdések és válaszok


Valamit pontosabban szeretnél tudni? Nem probléma! Nézd meg megtalálod-e a kérdésedre a választ!

Készülj fel velünk!


Férj hozzá az összes érettségi anyagunkhoz, bárhol, bármikor, és bárhonnan, az online oktatási platformunk segítségével!
Készülj fel te a saját tempódban, 30+ órányi videó, 100+ oldal írott jegyzet és több száz gyakorlófeladat vezetésével.

Mindez pár kattintásra van csak tőled!

Kapcsolat

Felkeltettük az érdeklődésed, vagy csak kérdésed merült fel valamelyik tanfolyamunkkal kapcsolatban? Írj nekünk!