KapcsolatRólunkInformatika Érettségi

AlgoGrind Original

Emelt Informatika Érettségi Felkészítő

Készülj fel velünk az emelt informatika érettségire,
egy modern környezetben, több száz interaktív feladattal!

Vágj bele velünk!


Az AlgoGrind emelt informatika felkészítője elhozza neked mindenből a legjobbat: egy modern oktatási platformot, amin kényelmesen tanulhatsz, valamint több száz egyedileg kidolgozott gyakorlófeladatot, amik interaktív módon segítenek a leckék elsajátításában.

7+ évnyi tapasztalatunk raktuk bele a tanfolyamba, hogy a kulcsfontosságú témakörök a lehető legérthetőbben ki legyenek dolgozva. Az évek alatt erősen építettünk minden egyes visszajelzésre, hogy szinte minden igénynek meg tudjunk felelni.

A sikerünkről - csak az elmúlt évben - 100+ elégedett emelt informatika érettségiző tanúskodik. Te is szeretnél csatlakozni?

100+

sikeres

érettségiző

200+

egyedi

gyakorlófeladat

30+

órányi

oktatóvideó

200+

oldal

írott jegyzet

A tananyag


#

Adatbázis-kezelés

A tanfolyamot adatbázis-kezeléssel kezdjük, ahol elsajátíthatod az SQL nyelv alapjait, így nem lehet olyan feladat ami kifog rajtad! A legtöbb gimnázium, és tanfolyam, az érettségire készülés során a Microsoft Access által biztosított grafikus felhasználói felületen keresztül tanítja meg az adatbázis-kezeléshez kapcsolódó feladatok megoldását. Ez 3 fő okból szokott problémát okozni:

 • az emelt érettségiben majdnem minden évben szerepel egy feladat, ami során az érettségiző diáknak egy SQL utasítást kell értelmeznie, és kibővítenie.

 • A megszerzett tudás nem hasznosítható újra.

 • Az emelt szintű feladatok megoldása gyakran lassabb, átláthatatlanabb a grafikus felületen, mint egyszerűen megírni a lekérdezést.

A második pont különösen fontos lehet azok számára, akik ilyen irányban képzelik el az egyetemi tanulmányaikat, ugyanis a legtöbb szakon az adatbázis-kezelés a kötelező törzsanyag részét képzi. Így az itt tanultakat nem csak az érettségin, hanem az egyetemi éveid alatt is könnyen kamatoztathatod.

Ha úgy gondolod ez túl nagy falat lenne számodra ne aggódj, nem csak mi segítünk neked bármiben, hanem az általunk egyedileg készített 100+ érettségi-stílusú gyakorlófeladat is!

#

Programozás

Az adatbázis-kezelést követően Python programozással folytatjuk a tanulást (PyCharm IDE-ben), ahol teljesen az alapoktól (változók, elágazások, ciklusok) kezdve haladunk az összetettebb témakörökig. Itt megismerhetsz minden fontosabb algoritmust és programozási tételt, amik az emelt szintű informatika érettségi visszatérő elemei.

Tudásod 100+ változó nehézségű programozás kihívás keretében tesztelheted, ahol valós környezetben tanulhatod meg az egyes algoritmusok felhasználási módját.

#

Weblapkészítés

Amikor már kellő programozási alapismeretekkel rendelkezel, áttérünk a weblapkészítésre, ahol HTML és CSS nyelvek segítségével Visual Studio Code-ban vetheted bele magad a webfejlesztés alapjaiba.

Az emelt szintű érettségin az évek során egyre nagyobb tendencia lett a grafikus weblapszerkesztők használatának kivezetése, és bár még rendelkezésre állnak ilyen eszközök az érettségin, rendkívül idejemúltak, és használatukkal voltaképpen semmilyen értékes tudást nem szerzünk.

Éppen ebből az okból kifolyólag - megint ellentétben sok gimnáziumi és online tanfolyammal - nálunk a diákok a weblapokat is kód írása segítségével hozzák létre. Talán ez az egyik leghasznosabb része a felkészítőnek, hiszen manapság minden az internet és az online világ körül forog, így manapság alig van olyan programozó, akinek élete során ne kellett volna HTML és CSS kódot írnia, vagy értelmeznie.

#

Excel, Word, PowerPoint

A tanulmányaid zárásaképp ránézünk a legfontosabb, és legnagyobb problémákat okozó Excel függvényekre, beállításokra, illetve átismételjük a szövegszerkesztés és prezentációkészítés során használt beállításokat, tudnivalókat.

Ez után nincs más hátra, mint gyakorolni! A teljes érettségi feladatmegoldásaink segítenek hogyha esetleg elakadnál, és mindemellett természetesen teljes csapatunk is kérdéseid esetén rendelkezésedre áll.

Reméljük hamarosan találkozunk!

Csomagjaink


Válaszd ki a számodra megfelelő csomagot, és kezd el mihamarabb a felkészülést!

Online
Érettségi Felkészítő

 • Korlátlan hozzáférés az online felülethez

 • Visszanézhető oktatóvideók

 • Egyedi gyakorlófeladatok

 • Írott jegyzet

 • Emelt szinten

65 000 Ft

26 000 Ft

Jelentkezés

Digitális Kultúra
Érettségi Felkészítő

 • Korlátlan hozzáférés az online felülethez

 • Visszanézhető oktatóvideók

 • Egyedi gyakorlófeladatok

 • Írott jegyzet

 • 2020 NAT szerint

 • Emelt és közép szinten

 • E-learning vagy online oktatással

 • Kidolgozott szóbeli tételek

3 150 Ft / órától

Megnézem

Ne maradj le!


Kész vagy tehát, hogy velünk küzdj meg az informatika érettségivel idén októberben?
Készüljünk fel együtt és nyisd meg a benned rejlő teljes potenciált!

A regisztrációval azonnali hozzáférést kapsz:

Teljes követelményt átfogó tananyagok-
és forrásokhoz

Lebilincselő videó előadások-
és interaktív gyakorlatokhoz

Korlátlan hozzáférés
az összes leckéhez és a platformhoz

Rólunk mondták


Tamás

Szeretném megköszönni, hogy ilyen összeszedetten raktad / raktátok össze az anyagot. Külsősként, közel 30 évesen fogtam neki (informatikai területen dolgozok), egy hétvégém volt rá. De a videókkal sikerült (a prog rész ment, mert napi szinten C#-ban kódolok) könnyedén megcsinálni az első 3 részt is.

Egy pillanatig sem bántam meg, hogy előfizettem az oldalon!!

Esztella

Megmondom őszintén, az első online kurzusom volt a tiétek, így sok aggodalom és bizonytalanság volt bennem (főleg egy egyetemet már kivégzett, pár éve dolgozó felnőttként), de a lehető legpozitívabb csalódás ért. Mondhatni állandóan beteg voltam a felkészítő ideje alatt, ennek ellenére hihetetlenül élveztem a tanulást veled és a többiekkel, hisz a kötelező körökön felül sok olyan tudást is kaptunk, amely nem szerves része az érettséginek.

Külön kiemelném a mérhetetlen türelmedet, és hogy bármit szívesen elmagyarázol több szemszögből is a lehető legnagyobb alapossággal. Engem személy szerint meglepett, hogy órák után is még foglalkoztál velünk, ha igény volt rá, sőt, a plusz egy érettségi átbeszélős óra is egy kedves bónusz volt a részedről.

Mindez arra enged következtetni, hogy tényleg szereted, amit csinálsz és hogy fontos neked, valóban jó eredményeket érjenek el a tanulóid :) Szerintem mások nevében is mondhatom, hogy ez rendkívül motiváló nekünk, tanulóknak is!

Szóval csak így tovább! Ahogy időm, kapacitásom engedi, biztosan fel fogok még iratkozni a kurzusaitokra. Addig is sok sikert kívánok a továbbiakra!

Eszter

Véleményem a tanfolyamról pedig nagyon pozitív. Az adatbázis kezelést és a programozást is szerintem sikerült vele, illetve a sok gyakorlással kellően elsajátítanom. Nálunk az iskolában nem igazán tudtak minket felkészíteni, ezért döntöttem a tanfolyam mellett és egy nagyon jó döntés volt, hiszen az előző évi érettségiket a végére már szinte hibátlanul meg tudtam csinálni.

Még egyszer köszönöm!

Huba

A mai nap volt az emelt szintű informatika érettségi szóbeli része, mellyel véglegesen megszűnt a nyugtalanságom a vizsga iránt.

A gyakorlati vizsgát 80%-os eredménnyel (sajnos egy kis hibán csúsztam el programozásnál, amelyet túlságosan ki akartam javítani), míg a szóbeli részét maximum 1-2 pont veszteséggel zártam.

Így végül összesítettben 84%-os eredményre lehet számítani. Mivel én csak 10.es vagyok ez az eredmény hatalmas előnyt fog jelenteni társaimmal szemben, nagyban megnöveltem az esélyemet egy neves egyetemre bejutáshoz.

Ezt részben a Te/Ti általatok összeállított oktatóanyagnak köszönhetem. A munkátokat talán a "precíz" illetve "részletes" jelzőkkel tudnám a legjobban jellemezni.

Örülök, hogy a Ti kurzusotok mellett döntöttem.

Tibor

Tanárként felismerem a segítőkész embereket. Áron személyében egy teljesen segítőkész, türelmes és hozzá értő személyt ismertem meg.

Ha biztos tudást szeretnél egy hozzáértő embertől, korrekt árakkal, megfelelő helyen jársz.

Éva

Az én véleményem olyan szemszögből van nézve, mint aki nem foglalkozott 2 éve office programokkal az informatika órákon, soha nem találkozott adatbázis kezelő programmal és idén csak programozott (azt is főleg grafikus felületekkel a középpontban pythonban).

Őszintén szólva nekem nagyon tetszett és nagyon hasznosnak találtam ezt a felkészítőt. Érthető, követhető volt a magyarázat, nem volt túl gyors, így volt időm megemészteni a számomra teljesen új információkat. Ha volt bármilyen kérdés / probléma, akkor mindig meg lett beszélve.

Nagyon jó volt, hogy közösen oldottuk a feladatokat, mert így rá voltam "kényszerítve", hogy foglalkozzak aktívan a tananyaggal / gyakoroljak.

László

Ezúton szeretném megköszönni a felkészítést.

A programozás része is a kurzusnak nagyon hasznos volt. Én már korábban foglalkoztam Pythonnal, viszont sok olyan praktikát és lehetőséget mutattatok, amit nem ismertem és fontosak voltak.

Kifejezetten pozitív hogy SQL-ben írtunk lekérdezéseket, hiszen ez tette lehetővé, hogy az adatbázis kezelések 7-es, 8-as feladatait és az allekérdezéseket nagyobb nehézség nélkül megoldjuk.

Összességében kurzusról az a véleményem, hogy nem csak az érettségi szempontjából volt kielégítő. Örülök, hogy megtaláltalak titeket, és ajánlani fogom ismerőseimnek is. A kurzus segítségével el tudtam kezdeni webalkalmazások készítésének tanulását. A ti kurzusaitok véleményem szerint könnyen érthetőek, a weboldal letisztult és átlátható. Élmény volt rajta tanulni.

Balázs

A tanfolyamon én jól éreztem magam és sokkal jobban megértettem az anyagot mint fakton. A feladatok az online oldalon nagyon hasznosak és jó hogy az órákon a diákok is be vannak vonva a feladatmegoldásba.

Tanárok


Óvári Áron

AlgoGrind

Bertalan Bernát

AlgoGrind

Hobbi szinten kezdtem bele a magánoktatásba, és elég gyorsan beleszerettem a szakmába. Rendkívül jó élmény volt, ahogy a diákjaim az általam oktatottak alapján könnyedén el tudták érni a céljaikat. Elképesztően sok kreatív emberrel találkoztam, így jó volt nézni, ahogy a tudásuk kezd kibontakozni a legkülönbözőbb projektek keretében.

Nagyon sok időt és energiát fektettem a tananyagok kidolgozásába, hogy a legújabb technikai specifikációkat már a megjelenésük másnapján oktatni tudjam a diákjaimnak. A legjobb érzés mindig az volt, amikor láttam, hogy a befektetett munka megtérült és az illető sikeresen elhelyezkedett az általa kiszemelt cégnél.

Remélem hamarosan veled is találkozhatok az egyik csoportomban!

Kérdések és válaszok


Valamit pontosabban szeretnél tudni? Nem probléma! Nézd meg megtalálod-e a kérdésedre a választ!

Milyen hosszú a tanfolyam?

Az informatika érettségi felkészítő anyagát a saját tempódban sajátíthatod el. Az anyagot bár meg lehet tanulni 2 hét alatt is, ez nem javasolt, hiszen ennyi idő alatt nagy valószínűséggel nem fog megfelelően kifeljődni a programozáshoz elengedhetetlen gondolkodásmód és problémamegoldó készség.

A tanfolyam 30+ óra videót, rengeteg önállóan megoldható feladatot és jegyzetet foglal magába. A javasolt haladási tempó 2 naponta 2 óra tanulás, amivel a képzés befejezése nagyjából 40 napot vesz igénybe.

Milyen eszközről érem el a tananyagokat?

A tanfolyamot bárhonnan eléred; legyen az telefon, tablet, laptop vagy asztali számítógép!

Szükséges valamilyen előzetes tudás a tanfolyamon való részvételhez?

Az érettségi tanfolyamaink teljesen az alapoktól veszik át az SQL, Python, HTML és CSS nyelvek használatát, így semmilyen előzetes tudás sem szükséges a tanfolyam elvégzéséhez.

A tananyag tartalmaz videókat?

A tanfolyamon belül 30+ órányi videó, 100+ oldal írott jegyzet és több száz gyakorlófeladat található. A videóanyagok a legfontosabb érettségi témaköröket teljesen lefedik, míg az írott jegyzetben bővítheted olyan információkkal a tudásodat, amik a továbbtanulást is elősegíthetik.

Meddig férek hozzá az online oktatási felülethez?

Az online felülethez korlátlan hozzáférést biztosítunk, azaz az érettségi után is bármeddig visszanézheted a tananyag jegyzeteit, feladatait.

Sőt! Nemcsak hogy korlátlanul hozzáférhetsz a platformhoz, hanem a tananyag minden későbbi módosítását is látni fogod 2024-ig bezárólag! Azaz, ha új leckékkel, feladatokkal bővítjük ki a tananyagot, akkor ezekhez is automatikusan hozzáférést fogsz kapni.

A tanfolyam a középszintű érettségire is felkészít?

A tananyag úgy lett kialakítva, hogy elsősorban az emelt szintű érettségire készít fel. Mind a gyakorlófeladatok, mind a megoldott érettségik is emelt szintűek.

Digitális kultúrából viszont már biztosítunk középszintű felkészítőt is, ami bár nagyobb tudást ad mint a középszintű informatika, minden témakör megtalálható, ami egy sikeres középszintű informatika érettségihez kell.

A kurzus a 2020-as NAT alapján készít fel?

Ez a tanfolyam a 2012-es NAT szerint készít fel az emelt szintű "Informatika" érettségire.

A 2020-as NAT kivezette az "Informatika" tárgyat, és a helyére "Digitális kultúra" került. Így a diákok 2024 májusától már kizárólag “Digitális kultúra” tárgyból lehet érettségizni.

Főbb módosítások az "Informatika" tárgyhoz képest: középszinten 5. feladatként kötelező programozni, emelt szinten az első feladat választható két témakör közül, valamint nem lehet Access-t használni az adatbázis-kezelés feladatok megoldásához.

"Digitális kultúra" tárgyból is tartunk felkészítőt emelt és középszinten, ha ezek érdekelnek, kattints ide.

Használható a tanfolyam Digitális kultúra felkészülésre?

A tananyag a 2012-es NAT szerint az emelt szintű "Informatika" érettségire készít fel, így nem javasoljuk ennek a képzésnek a használatát a felkészüléshez.

Amennyiben Digitális kultúrából szeretnél érettségizni (ez 2024 májusától már nem választható), csekkold le a Digitális kultúra közép-, és emelt szintű felkészítőinket.

Eredményeink


Az évek alatt nem csak az AlgoGrind keretében készítettük fel a diákokat. Nézd meg eredményeinket, és csatlakozz Te is hozzánk!

Eduline Oktatási Portál
2022 - Informatika, 2023 - Informatika / Digitális kultúra
első, nem hivatalos érettségi megoldásai

TikTok - egyik legnépszerűbb, programozással foglalkozó csatorna vagyunk
10.000+ követő
3.000.000+ megtekintés

Discord Érettségi Felkészítők -
10+ ingyenes felkészítő biztosítása,
kérdezz-felelek egyetemistákkal

Oktatás Partner Intézményekben -
Tanfolyamok szervezése, lebonyolítása, érettségi felkészítők tartása,
számos előadás IT és továbbtanulás témakörökben

Nehogy kifuss az időből!


A tanfolyamra érvényes kedvezmények hamarosan lejárnak!
Biztosítsd be most a helyed, és szerezd meg a korlátlan hozzáférést a tananyag minden leckéjéhez azonnal.

08
:
23
:
02
:
32

nap

óra

perc

másodperc

Online
Érettségi Felkészítő

 • Korlátlan hozzáférés az online felülethez

 • Visszanézhető oktatóvideók

 • Egyedi gyakorlófeladatok

 • Írott jegyzet

 • Emelt szinten

65 000 Ft

26 000 Ft

Jelentkezés

Digitális Kultúra
Érettségi Felkészítő

 • Korlátlan hozzáférés az online felülethez

 • Visszanézhető oktatóvideók

 • Egyedi gyakorlófeladatok

 • Írott jegyzet

 • 2020 NAT szerint

 • Emelt és közép szinten

 • E-learning vagy online oktatással

 • Kidolgozott szóbeli tételek

20 000 Ft -tól

Megnézem

Kapcsolat

Felkeltettük az érdeklődésed, vagy csak kérdésed merült fel valamelyik tanfolyamunkkal kapcsolatban? Írj nekünk!