KapcsolatRólunk
MagántanárokInformatika Érettségi

Gyakran Ismételt Kérdések


Oktatás

Mi a különbség az "e-learning", "online" és a "jelenléti" tanfolyamok között?

A tanfolyamaink alapvetően 3 kategóriába vannak sorolva: "e-learning", "online", vagy "jelenléti". Ezek a jelzők határozzák meg az oktatás típusát, és minden tanfolyam esetében a kurzus leírásnál megtalálhatóak.

Az "e-learning" tanfolyamok keretében nincsen valós idejű oktatás, azaz a regisztráció után minden tananyag, videó, feladat, stb... már előre össze van készítve számodra. A tananag elsajátítását a saját tempódban végezheted, nincsen semmilyen tanóra amin a sikeres képzéshez kötelezően részt kellene venned.

Az "online" tanfolyamok keretében online tanórák vannak tartva, a képzés sikeréhez elengedhetetlen ezeken az órákon való részvétel. Az online órák időpontja minden esetben elérhető a kurzus leírásában. Az online órák mellett ezek a típusú tanfolyamok is tartalmazhatnak e-learning anyagokat, így tehát az oktatás után különböző gyakorlófeladatokat, jegyzeteket, esetleges kiegészítő videóanyagokat az oktatási platformunk felületén keresztül fogsz tudni elérni.

A "jelenléti" tanfolyamok keretében jelenléti tanórák vannak tartva, a képzés sikeréhez elengedhetetlen ezeken az órákon való részvétel. A jelenléti tanórák helyszíne és időpontja, valamint az oktatást végző intézmény minden esetben fel van tüntetve a kurzus leírásában. A jelenléti órák mellett ezek a típusú tanfolyamok is tartalmazhatnak e-learning anyagokat, így tehát az oktatás után különböző gyakorlófeladatokat, jegyzeteket, esetleges kiegészítő videóanyagokat az oktatási platformunk felületén keresztül fogsz tudni elérni.

Kell valamilyen előismeret a tanfolyamokon való részvételhez?

A tanfolyamaink nehézség, valamint szükséges előismeret szempontjából 4 kategóriába vannak sorolva: "kezdő", "középhaladó", "haladó", "szakértő".

A "kezdő" nehézségi szinttel ellátott tanfolyamok gyakran egy adott témába való bevezetést adnak a tanuló számára, így az adott témakör(ökben) semmilyen, vagy nagyon kevés előismeret szükséges.

A "középhaladó" kategóriába azok a tananyagok vannak sorolva, ahol az illetőnek egy adott techológiában vagy témakörben alapszintű ismeretekkel kell rendelkeznie. Például amennyiben egy tanfolyam a különböző React Hook-ok bemutatására épül, az illetőnek alapszintű ismeretekkel kell rendelkeznie JavaScript, valamint a React könyvtár tekintetében a kurzus megfelelő minőségben való elsajátításához, de magukhoz a Hook-okhoz nem kell értenie. Ilyen esetben a tanfolyam besorolása "középhaladó".

A tanfolyam "haladó" szintű besorolást kap, ha a bemutatott tananyag több olyan témakörre támaszkodik, amik az adott kurzuson belül nem kerülnek oktatásra, valamint a tanfolyam olyan komplex példákat mutat be amikhez stabil alapismeretekre van szükség az érintett technológiák tekintetében.

A tanfolyam "szakértő" szintű besorolást kap, ha a kurzus nyelvezete, valamint az oktatott témakörök erősen specializálódottak, és jelentős alapismeretekre van szükség a megfelelő megértéshez. A tanfolyam "szakértő" szintű besorolást kap, amennyiben a tanfolyam olyan eszközöket mutat be / használ, amik egyáltalán nem, vagy csak nehezen érhetőek el magánszemélyek számára.

A részletekért minden esetben érdemes az egyes tanfolyamok leírását figyelmesen elolvasni, ugyanis az itt leírtak csupán általános besorolási szabályok, és nem minden tanfolyam feleltethető meg ezeknek a kritériumoknak. Az esetleges előkövetelményeket minden esetben a kurzus leírásának egy külön paragrafusa taglalja.

Online oktatás esetén hogyan néz ki egy tanóra?

Mivel oktatásokat nem csak az AlgoGrind, hanem az AlgoGrind partnerei is végezhetnek, így nincsen egy általános sablon ami minden online órára ráhúzható lenne, viszont van pár kritérium, amihez partnereinknek tartania kell magát.

Az online órák valamilyen online konferenciaszoftveren keresztül kerülnek lebonyolításra, viszont a tanfolyamon résztvevő diákokat nem terhelhetik a tanfolyam díján felül extra költségek a konferenciához való csatlakozás során. Azaz a konferenciaszoftver esetleges költségeit minden esetben az oktatási intézmény állja, a diákokat ilyen tekintetben nem terhelheti semmilyen plusz költség.

Csatlakozás az órához

A konferenciaszoftver a partnerek által szabadon választható, és a legtöbb esetben a tanfolyam leírásában az előkövetelményeknél fel van tüntetve. Leggyakrabban használt konferenciaszoftverek: Microsoft Teams, Google Meet, Skype, Discord. A legtöbb, előre meghatározott konferenciához az oktatási platformunkon keresztül is fogsz tudni csatlakozni, az óra kezdete előtt 15 perccel (lásd: ábra).

Előfordulhatnak olyan esetek, hogy a használt konferenciaszoftver nem támogatja a csatlakozási linkek létrehozását, vagy a tanfolyam oktatói nem élnek az oktatási platformunk ezen funkcionalitásával. Ebben az esetben minden tanfolyamon résztvevő diák egy tájékoztató emailben értesül az online órákhoz való csatlakozás módjáról, valamint az első óra előtt egy emlékeztető emailt kell, hogy kapjon.
Mivel a tájékoztató email kiküldése a kurzus fejlesztőinek feladata, így lehetséges, hogy nem rögtön a sikeres regisztrációt követően kapod meg ezeket az információkat.

Jelenléti oktatás esetén hogyan néz ki egy tanóra?

Mivel oktatásokat nem csak az AlgoGrind, hanem az AlgoGrind partnerei is végezhetnek, így nincsen egy általános sablon ami minden jelenléti órára ráhúzható lenne, viszont van pár kritérium, amihez partnereinknek tartania kell magát.

A jelenléti órák helyszínét mindig pontosan, a kurzus leírásában fel kell tüntetni. Amennyiben az órák helyszíne változhat a tanfolyam ideje alatt (például egy nagyobb oktatási intézmény különböző termeiben vannak az egyes tanórák), az adott alkalom információi alatt minden szükséges tájékoztatásnak megtalálhatónak kell lennie.
Az esetleges óra / helyszínmódosításokról a rendszer mindig egy értesítést küld ki, amit a kurzushoz tartozó kártyán fogsz látni (lásd: ábra).

Jelenléti órák adatai

Van lehetőségem abbahagyni a tanfolyamot félúton?

Sem a jelenléti, sem az online tanfolyamaink tanóráinak látogatása nem kötelező (viszont a tanfolyam sikeréhez elengedhetetlenek), így a tanórák látogatása bármikor abbahagyható.

Fontos! A tanfolyamról való bárminemű hiányzás nem mentesít a tanfolyam teljes díjának kifizetése alól, beleértve a részletfizetést is!

Amennyiben a tanfolyam önkényes abbahagyása nem kerül semmilyen formában jelzésre az oktatók számára, nem tudunk jutányosan eljárni. Viszont amennyiben a tanfolyam abbahagyása jogosan megindoklásra kerül, mindent megteszünk, hogy a hatáskörünkhöz mérten a legkorrektebb módon járjunk el.

Lehet utólagosan jelentkezni egy tanfolyamra?

A kurzus típusától függően egy bizonyos ideig igen. Utólagos jelentkezés esetén a korábbi tananyagrészeket e-learning formában tudod megtekinteni, amik a regisztráció során létrehozott fiókod alól érhetőek el.

Az utólagos jelentkezés nem minden tanfolyam esetében lehetséges, így ha lemaradtál a jelentkezés határidejéről, érdemes felvenni a kapcsolatot velünk emailben a pontos részletekért.

Miért nem érhetőek el bizonyos leckék a tanfolyamon belül?

Tanfolyam lecke zárolt állapotban

Amennyiben az ábrán látható módon jelennek meg a tanfolyamhoz tartozó bizonyos leckék nem kell aggódnod, ez csupán annyit jelent, hogy a leckéhez tartozó tananyag átmenetileg nem elérhető.

Ez több okból lehetséges: a lecke épp karbantartás alatt van (például: új fejezetek / feladatok hozzáadása, hibák javítása, ábrák kiegészítése), a lecke megnyitási feltételeit nem teljesítetted (például: nem fejezted be az előző leckét, illetve vannak bizonyos tanfolyamok ahol a fejezetek bizonyos időközönként - mondjuk minden pénteken - nyílnak meg).

A "jelenléti" és az "online" tanfolyamaink esetében a leckék gyakran zárolva vannak addig, ameddig a tanórákon az adott témakörök nem kerülnek érintésre. Ilyenkor az oktatók nyitják meg számodra az egyes fejezeteket.

Mivel a leckék megnyitásának ütemezése teljes mértékben az adott tanfolyam fejlesztőinek kezében van, további információkért érdemes elolvasni a kurzus információs oldalát. Bármilyen felmerülő kérdés, vagy probléma esetén vedd fel velünk a kapcsolatot.

Lehet-e tanárként együttműködni az AlgoGrind-al?

Nyitottak vagyunk a partneri együttműködésekre. Továbbiakért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

Tudtok-e céges továbbképzéseket vállalni?

Nyitottak vagyunk a céges továbbképzések hosztolására, céges tananyagok fejlesztésére, kiscsoportos oktatásokra. Továbbiakért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

Fizetés

Mikor kell fizetni a képzésért?

Minden tanfolyamunkonra a jelentkezés a tanfolyam díjának előzetes megtérítése után lehetséges (kivétel ingyenes kurzusok).

Bizonyos tanfolyamok esetében választható részletfizetési opció, viszont a diák ebben az esetben is köteles a tanfolyam díját teljes mértékben megtéríteni.

Lehet részletekben fizetni?

Bizonyos tanfolyamok esetében a fizetés során kiválasztható részletfizetési opció. Ez a funkcionalitás nem minden képzésünknél érhető el, bármilyen kérdés esetén vedd fel velünk a kapcsolatot.

Figyelem! A részletfizetési opció kiválasztása esetén is köteles vagy a teljes tanfolyam díját megtéríteni.

Milyen fizetési módok közül választhatok?

A tanfolyamok díját az OTP SimplePay fizetési rendszerén, valamint banki átutalással tudod rendezni. Banki átutalás esetén kérjük, hogy a számlán szereplő sorszámot mindenképp tüntesd fel a közleményben, ugyanis így tudjuk a tranzkaciót beazonosítani.

Készpénzzel való fizetésre nincsen lehetőség egyik tanfolyam esetében sem.

Van lehetőség készpénzzel való fizetésre?

Készpénzzel való fizetésre semelyik tanfolyamunk esetén sincsen lehetőség. A képzések díja az OTP SimplePay fizetési rendszerén, valamint banki átutaláson keresztül rendezhetők.

Sikertelen az OTP SimplePay tranzakció. Mi történhetett?

Mindenképpen figyelj arra, hogy a számládon van fedezet a tranzakció teljesítéséhez, továbbá, hogy a számlára vonatkozó limitek megfelelően vannak-e beállítva.

Az OTP SimplePay rendszerén kezdeményezett tranzakció elbukik amennyiben a kártyaadatok helytelenül lettek megadva, nem került mobilapplikáción (vagy más módon) megerősítésre a tranzakció, vagy időtúllépés történt.

Ilyen esetekben érdemes ellenőrizni a fent említett adatok helyességét, és a tranzakcióval újra próbálkozni. Amennyiben a probléma hosszútávon is fennáll, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

Tároltok kártyaadatokat?

Nem, semmiféle kártyaadatot sem tárolunk. Minden online tranzakció az OTP SimplePay fizetési rendszerén keresztül történik, így mi a kártyaadatokra semmilyen formában nem látunk rá.

Banki átutalással fizettem, de nem látom a tanfolyamot a fiókom alatt. Mi történt?

A "Banki átutalás" fizetési opció kiválasztása esetén a regisztrációd azonnal teljesül, viszont a banki átutaláshoz tartozó tranzakciók feldolgozása időt vesz igénybe.

A tranzakciók feldolgozása a vásárlástól számított 24 órán belül minden esetben megtörténik, amennyiben ennyi idő elteltével sem látod a tanfolyamot a fiókod alatt, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

Banki átutalással szeretnék fizetni, viszont nem kaptam díjbekérőt / számlát. Mi történt?

Banki átutalás esetén, a regisztráció során megadott email címre kerül kiküldésre a díjbekérő / számla. Amennyiben Google / Microsoft / Facebook fiókkal jelentkeztél be, az adott fiókhoz társított email címet vesszük alapul.

Győződj meg arról, hogy a regisztráció során helyes email címet adtál meg, valamint, hogy a levelezőprogramban nem került-e esetleg az email a "Spam", "Közösségi", vagy "Promóciók" mappába. Amennyiben nem sikerül megállapítani a hiba forrását, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

Partneri együttműködések

Van lehetőség felkérni titeket tananyagfejlesztési munkákra?

Nyitottak vagyunk tananyagfejlesztési munkálatokra, magánszemélyek, cégek, intézmények számára. További egyeztetésért, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

A ti oldalatokon keresztül szeretném értékesíteni a tananyagom. Van rá lehetőségem?

Amennyiben nem ingyenes tanfolyamban gondolozol, mindenképpen számlaképesnek kell lenned. Jelenleg az oldalunk partnerek számára egy "zárt Béta"-ban van, így a pontos részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot.

Van lehetőségem rajtatok keresztül hirdetni?

Az oldalunkon jelenleg nem helyezünk el hirdetéseket, ugyanis szeretnénk garantálni egy ideális tanulási élményt a diákjaink számára. Közösségi médiában megjelenő hirdetésekért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

Magántanár hirdetések / Egyéb

Hogyan lehetek magántanár?

A magánoktatásról egy teljes blogbejegyzést hoztunk létre, ahol összefoglaltunk minden fontos tudnivalót számodra.Erre a linkre kattintva megtudhatod mi kell a magánoktatáshoz.

Van lehetőségem magántanár hirdetést feladni?

Igen, jelenleg ingyenesen fogsz tudni magántanár hirdetéseket feladni. A formai követelményeket muszáj tartanod, ezért a hirdetésed egy ellenőrzésen fog átesni mindenképpen. A hirdetésekért, vagy hirdetés feladásáért kattints ide.

Mennyibe kerül a magántanár hirdetés feladása?

A magántanár hirdetés feladásnak jelenleg semmilyen költsége nincsen. Az oldalon nem tárolunk kártyaadatokat, sőt, a hirdetés feladásához még a számlázási adataidat sem kell kitöltened. Visszamenőlegesen nem számolunk fel semmilyen költséget. Amennyiben a szolgáltatás árát módosítjuk, minden felhasználónkat időben tájékoztatunk, és van lehetőség a szolgáltatás díjmentes visszamondására.

Minden információt megtalálsz az aktuális Általános Szerződési Feltételeinkben.

Mennyi időre szól a hirdetésem?

Jelenleg a hirdetés ideje nincsen meghatározva, ugyanis a szolgáltatás díjmentes. Amennyiben a hirdetésed szeretnéd megszüntetni, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Az oldalatokon csak minőségi / megbízható magántanárt találok?

Minden közzétett hirdetést ellenőrzünk, viszont sajnos nem áll módunkban felmérni az oldalon hirdetett tanárok pontos szakmai felkészültségét. Habár mindent megteszünk, hogy minőségi magántanárokkal dolgozzunk, nagyon fontos a szakmai tudás ellenőrzése az együttműködés megkezdése előtt.

Javasoljuk az ingyenes konzultációs óra igénylését, ugyanis így könnyen kideríthető, hogy az igényeidnek megfelelő módon közelíti-e meg az egyes témaköröket az általad kiszemelt oktató.

Bármilyen visszaélést tapasztalsz, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy meg tudjuk tenni a megfelelő intézkedéseket.

Publikálhatok tananyagot az oldalatokon magántanárként?

Amennyiben megfelelőnek ítéljük meg a szakmai felkészültségedet, publikálhatsz e-learning anyagokat az oktatási felületünkön. Első lépésben kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

Hogyan tudom módosítani az email értesítések beállításait?

Amennyiben nem szeretnél bizonyos email értesítésekben részesülni, kikapcsolhatod ezek küldését a fiókod beállításai alatt. Ehhez jelentkezz be, majd a jobb felső sarokban a profilképedre kattintva érheted el a Beállítások menüpontot.

Kapcsolat

Felkeltettük az érdeklődésed, vagy csak kérdésed merült fel valamelyik tanfolyamunkkal kapcsolatban? Írj nekünk!