KapcsolatRólunk
MagántanárokInformatika Érettségi

Magántanárok

Személyre szabott oktatást szeretnél? Ebben is tudunk segíteni!

Minden, amit a magánoktatásról tudni kell

A magánoktatás fontos szerepet tölt be az oktatásban, legyen szó érettségi felkészítésről, vizsga felkészítésről, vagy bármilyen új témakör elsajátításáról. Rendkívül keresettek az angol, német és egyéb nyelvtanárok, illetve a matek magánórák is sokak számára nyújtanak segítséget. Ezen az oldalon megtalálsz mindent amire szükséged lehet tanárként vagy diákként a magánoktatáshoz.

Az oldal tartalma:

Hol érdemes tanárokat, magántanárokat keresni?

A magánoktatás egyre népszerűbb, nem csak a tanárok, hanem a diákok körében is. Így teljesen jogosan felmerül a kérdés, mégis hol érdemes tanárokat, magántanárokat keresni?

Magántanárokat legegyszerűbb egy magántanár hirdetőoldalon keresztül megtalálni. Sokféle hirdetőoldal létezik, illetve gyakran egy tanár több hirdetőoldalon is szerepel.

1. AlgoGrind Magántanár Kereső

Az AlgoGrind nem csak egy robosztus oktatási platformként funkcionál, hanem egy magántanárok és magántanár-keresők számára fenntartott hirdetési felülettelis rendelkezik. A hirdetési felület tanárok száma és aktivitás alapján az egyik legnagyobb Magyarországon, ráadásul a regisztráció teljesen ingyenes. Így mindenképpen érdemes keresgélni az itt található tanárok és hirdetések között.

Rendkívül sok témakörben keresgélhetsz különféle korrepetálási szolgáltatást, illetve magánórákat adó tanárok között.

Az AlgoGrind magántanár kereső felülete

2. Egyéb hirdetőoldalak

Az AlgoGrind Magántanár Hirdető oldalán kívül egyéb hirdetőoldalak is jelen vannak, mint például a tanarbazis.hu, a maganoktatas.hu vagy az oktass.hu. Ezek az oldalak változó felhasználószámmal rendelkeznek, szintén jó alternatívák lehetnek magántanárok keresésére.

3. Facebook csoportok

A magántanárok keresésére vannak szakosodott Facebook csoportok is. Sok csoport ezek közül privát, így tartalmuk csatalkozás után tekinthető meg.

Miért érdemes magántanárnak lenni?

A magántanárok szerepe az oktatásban mindig is nagy volt, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre többen döntenek a tanítás ezen formája mellett. Ezért éri meg magántanárnak lenni:

 • Rugalmas munkaidő

  Listánk tetején nem véletlen ez áll, hiszen a magánórák időpontját te szabod meg. Ez alapvetően jóval nagyobb szabadságot ad a munka-élet egyensúly egészséges fenntartásához. Sőt, így az órákra való készülés is egy általad szabályozott mederbe terelhető, hogy mindig a legjobb formádat hozhasd!

 • Kiemelkedő bevételi forrás

  Az oldalunkon szereplő magántanárok átlagos órabére több, mint 6.500 Ft. Ez napi 4 óra oktatás mellett 520.000 Ft-os jövedelmet jelenthet számodra, ami akár egy főállású munka fizetésével is felér. Persze a magánoktatás mellékállásként is végezhető, a jó magántanárok pedig kiemelkedő bérkiegészítő forrásra találhatnak

 • Függetlenség, szabadság, kreativitás

  A magánoktatás során saját magad főnöke vagy. Nem csak te osztod be az idődet, hanem te szabhatod meg pontosan mit, hogyan és mikor szeretnél oktatni a diákoknak. Teljesen kiélheted a kreativitásod, kihasználhatod a digitális technológiák által nyújtott előnyöket, akár az otthonod kényelméből!

 • Önfejlesztés

  A magánoktatás során lehetőséged nyílik teljesen személyre szabottan leadni egy-egy tananyagrészt, ami nagyban különbözik a kiscsoportos, vagy intézményi oktatási formától. Nincs két egyforma diák, így lehetőséged nyílik egy témakört rendkívül sok szemszögből bemutatni. Ezen kívül a magánoktatás során sokkal aktívabban vesznek részt a diákok a tanulási folyamatban, így több kérdésre, meglátásra lehet számítani. A magánoktatással nem csak a diák tudása képes gyors léptekben fejlődni, hanem a tanáré is.

Nálunk kipróbálhatod a magántanárkodást, most teljesen ingyenesen! Regisztrálj, töltsd ki a hirdetési űrlapot és már kezdheted is az oktatást. Vágj bele még ma te is!

Magántanár oktatja a diákjait

Hogy hirdessem magam magántanárként?

Amikor egy magántanár hirdetést feladsz, fontos mindenképp odafigyelned pár kulcsfontosságú dologra.

 • Bemutatkozás

  Fontos, hogy írj egy olyan bemutatkozó szöveget, ami felkelti a leendő diákjaid érdeklődését. Muszáj a bemutatkozó szövegben rávilágítanod miért érdemes a diáknak téged választania, mi az a plusz tudás, amit melletted meg tud szerezni.

 • Információ

  A diákok döntését egyszerűbbé tudod tenni, hogyha a lehető legtöbb információt megosztod magadról. Van tanári képesítésed valamilyen tárgyból? Mindenképp tüntesd fel. Rendelkezel diplomával, egyéb végzettséggel, vagy valamilyen tanúsítvánnyal? Jelöld meg a legfontosabbakat a hirdetésedben! Huzamosabb szakmai múltad van? Írd bele a hirdetésbe korábbi tapasztalataidat! Ne felejtsd, nem csak a szakmai információk, hanem egy jó profilkép is rögtön bizalmat kelthet leendő diákjaidban.

 • Kapcsolattartás

  Az egyik legfontosabb szempont, hogy kapcsolatfelvételi formát is megadj a hirdetésedben. Lesznek olyanok, akik az emailt részesítik előnyben, míg mások egy telefonbeszélgetés hívei. Tapasztalataink szerint a megkeresések 50-50% arányban oszlanak meg csak e kettő kapcsolattartási forma között. Hogyha az egyiket nem adod meg, akkor kapásból elveszítheted a lehetséges diákok felét!

 • Helyesírás

  A hirdetésnél fontos a jó első benyomás keltése. Nagyon figyelj a hirdetésed helyesírására, illetve a bemutatkozó szöveged érthetőségére. A helyesírási hibák azonnal lerombolják a hirdetés hitelességét, hiszen ki szeretne egy olyan tanárnál tanulni, aki pár paragrafust nem tud helyesen leírni? Természetesen hibázni emberi dolog, viszont a szövegek ellenőrzése rendkívül fontos!

 • Visszajelzések

  Fontos, hogy sokat tudsz javítani a hirdetésed minőségén, hogyha visszajelzéseket kérsz más emberektől. Új magántanár vagy, vagy csak éppen a hirdetésed feladása előtt állsz? Kérd ki ismerőseid, barátaid véleményét, hogy mit gondolnak a bemutatkozó szövegedről! Te egy tanár szemszögéből gondolkodsz, de így láthatod egy potenciális „diák” számára mi szúr szemet a hirdetésedben. Hogyha pedig megérkeznek az első diákjaid, kérdezd meg őket bátran, hogy mi keltette fel az ő érdeklődésüket a hirdetésedben, mi az, ami miatt téged választottak! Ez segíthet a diákjaid gondolkodásmódjának további megértésében, így jobb rálátást kaphatsz pontosan mikre kell fókuszálnod a hirdetések szövegében. Szükség esetén merj változtatni, további véleményeket kikérni!

Mi kell a magánoktatáshoz?

A magánoktatáshoz az oktatott tantárgyaktól és témaköröktől függően több dologra is szükséged lehet. Éppen ezért ezt a témakört bontsuk pár főbb részre: szakmai végzettség, eszközök és adózás.

Kell szakmai végzettség a magánoktatáshoz?

Habár a szakmai végzettségek segítenek megkülönböztetni téged a többi magántanártól,alapvetően a magánoktatáshoz nem szükséges semmilyen végzettség vagy képesítés.

A hirdetésedben viszont kizárólag olyan témaköröket jelölj meg, amiben jelentős felkészültséggel rendelkezel. A legtöbb hirdetőoldal szeretne az oldalát látogató diákjai számára egy megbízható szolgáltatást nyújtani, így a szakmai felkészületlenséged gyorsan rombolhatja a reputációd, szélsőséges esetben ez a hirdetésed felfüggesztéséhez is vezethet.

Ügyelj arra, hogy a diákjaid mindig pozitív élménnyel és elégedetten távozzanak az óráidról. A jó tanároknak gyorsan híre megy!

Milyen eszközökre van szükségem a magánoktatáshoz?

Amennyiben online oktatsz, mindenképpen szükséged lesz stabil és gyors internetkapcsolatra, egy jobb minőségű mikrofonra, ezen kívül egy webkamera sem hátrány.

Az internetkapcsolatod sebességét tudod tesztelni a Speedtest.net oldalon.

Egyszerűen kattints az oldal közepén található „GO” gombra, majd várd meg, hogy lefusson a diagnosztika. Az online oktatáshoz minimálisan egy 3-4 Mbps letöltési (download) sebesség javasolt. A feltöltési (upload) sebesség nagyon fontos kijelző megosztás, illetve webkamerás csevegés során.

Ennek az értéke minimálisan 2 Mbps legyen. A ping a késleltetés számban kifejezett értéke, hogyha magas a ping értéke, akkor a diákjaid késleltetve fogják hallani a hangod, vagy látni a webkamerád. A magánoktatáshoz 30 alatti ping javasolt. Amennyiben az értékek ezeknél alacsonyabbak, javasoljuk az internetszolgáltatóddal való kapcsolatfelvételt és a lehetőségeid áttekintését.

Egy jó mikrofon nagyban növeli az óráid minőségét. Senki nem szeretne úgy tanulni, hogy nem tudja kivenni mit mond a tanára, igaz? Ruhára csiptetős mikrofonok közül bátran merjük ajánlani az elemmel működő BOYA BY-M1 mikrofont. Hogyha egy mikrofon és fejhallgatóra is szükséged van, akkor olcsó megoldás lehet egy Logitech H390 vagy egy Plantronics Blackwire C3220 USB-n keresztül csatlakoztató mikrofonos fejhallgató beszerzése.

Amennyiben laptopról oktatsz, nagy valószínűséggel van beépített webkamerád. Ez a legtöbb esetben megfelel magánoktatási célokra. Asztaligép esetén viszont ajánlott egy olcsóbb webkamera beszerzése, ahol javasoljuk, hogy legalább 1920x1080-as felbontással rendelkezzen a kiválasztott eszköz.

Online oktatás esetében szükséged lesz egy konferenciaszoftverre, amin keresztül lebonyolíthatod az órákat. 2 fős konferenciák esetében sok ingyenes választási lehetőség van, mint például a magántanárok körében nagyon elterjedt Skype, a vállalati körökben elterjedt Google Meet és Microsoft Teams, de még itt van opciónak a fiatalok által rendkívül kedvelt Discord is. Figyelj arra, hogy a 3+ fős konferenciahívások esetében a Google Meet és a Microsoft Teams 1 óra híváshossz fölött fizetős.

Személyes oktatás esetén szükséges egy nyugodt környezet biztosítása. Ez lehet a saját lakásodon, lehet a diák lakásán, de a diákkal való egyeztetés alapján más helyszínek is működhetnek. Figyelj, hogy vannak olyan tárgyak és témakörök, amiknek az oktatása valamilyen anyagszükséglettel rendelkezik (például: informatika - számítógép, rajz - papír, ceruza, festék, stb…). Az oktatás mindenképp érdemes lefixálni, hogy ezeket az eszközöket pontosan ki biztosítja.

Hogyan adózok magántanárként?

A magántanárok adózására több lehetőség is van, viszont a jogszabályok folyamatosan változnak. Éppen ezért érdemes a részleteket egy könyvelőtől, vagy adótanácsadótól megkérdezni. Az interneten rengeteg olyan könyvelői cég létezik, akik ingyenes online konzultációt is biztosítanak, de vannak ilyen jellegű kérdésekre szakosodott fórumok, vagy akár Facebook csoportok is.

Érdemes a témát alaposan körüljárni, hogy a helyzetednek legmegfelelőbb formát válaszd ki.

Számlaképes magántanárok adózása

Hogyan árazzam be magam magántanárként?

Érdemes lehet az általad oktatott témakörökben megnézni más magántanárok hirdetéseit, illetve, hogy ők milyen árak és tudás mellett kínálják a szolgáltatásukat. Így szerzel egyviszonyítási alapot, aminek a segítségével könnyebben meg tudod határozni, hogy a te tudásod a kínált lehetőségek közül nagyjából hol helyezkedik el.

Az oldalunkon 3000 Ft / 60 perces díj alatt nem nagyon találni tanárt, míg a felső határ a legtöbb esetben 12 000 - 13 000 Ft / 60 perc környékén szokott lenni. Így tehát nagy valószínűséggel neked is ebben az ársávban kell gondolkodni.

Az óradíjad meghatározása során nem lehet figyelmen kívül hagyni az oktatás formáját (jelenléti oktatás vagy online oktatás), valamint, hogy milyen tantárgyakat / témaköröket oktatsz. Ez a következők miatt fontos:

 • Online oktatás esetében a saját eszközeidet használod. A laptopod, asztali géped a saját lakásod rezsiköltségét nyomja meg, illetve a saját eszközeidet amortizálod. Habár ez jelentéktelennek tűnhet, de aki huzamosabb ideig magánoktat, valamint nagy mennyiségű diákkal rendelkezik, nem lehet figyelmen kívül hagyni.

 • Online oktatás esetében bizonyos szoftverek használata is havidíjas. Ilyen például, hogyha egy Google Meet vagy Microsoft Teams előfizetésre van szükség csoportos órák megtartásához. Ezen felül az egyes tárgyakhoz tartozhatnak olyan segédszoftverek, amikre tanárként megéri előfizetni, hogy az oktatás minősége magasabb legyen.

 • Jelenléti oktatás esetében (hacsak nem a saját lakásodon fogadod a diákjaidat) kell számolni az utazás költségeivel, amibe nem csak a benzin / bérlet / jegyek ára tartozhat bele, hanem az utazás ideje is. Hiszen ameddig utazol, addig nagy valószínűséggel nem tudsz más munkatevékenységet végezni.

 • Bizonyos témakörök esetében az órán biztosított fizikai eszközök költsége.

Értelemszerűen ezeket a kiadások bizonyos tantárgyak / témakörök esetében elhanyagolhatóak, de általánosságban véve mégis támpontot adhatnak egy korrekt ár megszabásában.

Hogyan lehetek magántanár?

A magánoktatáshoz nem kell semmilyen végzettség sem, ahogy egy korábbi bekezdésünkben írtuk. Fontos viszont, hogy az általad kiválasztott témakörökben átlagosnál nagyobb tudással rendelkezz.

A magánoktatás megkezdéséhez szükséged lehet pár eszközre, mint például mikrofon, webkamera, vagy stabil internetkapcsolat. Meg kell határoznod a számodra ideális adózási formát számodra, amihez javasoljuk egy könyvelő, vagy adószakértő segítségül hívását, de vannak ingyenes internetes fórumok is erre a célra.

Ez után valahol hirdetned kell magadat, hogy a diákok megtaláljanak. Ez gyakran online kivitelezhető a legköltséghatékonyabb módon, így fogsz tudni a legkevesebb befektetett pénz mellett a legtöbb diákot elérni. Hogyha értesz a weblapkészítéshez, hasznos lehet egy bemutatkozó oldal összeállítása. Ezen kívül javasolt valamilyen hirdetőoldalon magántanár hirdetést feladnod. Ezeket az oldalakat sok ember böngészi, így kevés befektetett energiával széles körben elérhetsz lehetséges diákokat. Egy ilyen hirdetőfunkcióval rendelkezik az AlgoGrind is, ahol minden témakörben teljesen ingyenesen teheted közzé a magántanár hirdetésedet! Az adatlap kitöltése csak pár percet igényel, a hirdetésed jóváhagyás után pedig máris elérhető lesz minden látogatónk számára.

Ezek a témakörök a legnépszerűbbek oldalunkon:

Önállóan tanulnál?

Hogyha nem szeretnéd magántanár segítségét igénybevenni a tanulmányid során, számodra is van egy lehetőségünk! Csekkold le különböző e-learning tanfolyamainkat, ahol előre elkészített tananyagokon a saját tempódban mehetsz végig.

Tanár vagy és te is szeretnél ilyen kurzusokat készíteni? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Digitális kultúra Mesterkurzus tanfolyam borítóképe

érettségi felkészítő

Digitális kultúra Mesterkurzus

kezdő

120 óra

online

66 300 Ft

78 000 Ft

-15% most!

Történelem - érettségi jegyzet tanfolyam borítóképe

érettségi felkészítő

Történelem - érettségi jegyzet

kezdő

6 óra

e-learning

Ingyenes!

Magyar irodalom - érettségi jegyzet tanfolyam borítóképe

érettségi felkészítő

Magyar irodalom - érettségi jegyzet

kezdő

4.5 óra

e-learning

Ingyenes!

Kapcsolat

Felkeltettük az érdeklődésed, vagy csak kérdésed merült fel valamelyik tanfolyamunkkal kapcsolatban? Írj nekünk!